Červencový přehled ovladačů pro herní PC
zdroj: tisková zpráva

Červencový přehled ovladačů pro herní PC

27. 7. 2009 15:15 | Hardware | autor: Redakce Games.cz |

Nové Catalysty opět jen pro nové Radeony, WHQL od Nvidie pro ArmA 2 a Creative pro Windows 7.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Léto je tady, slunce peče, okurky, kam se podíváš, a z toho horka nám vypadly nové ovladače od všech oblíbených výrobců. A začneme u ATI, kteří zveřejnili červencové Catalysty. Podpora je jako obvykle pro Radeony HD 2000 a novější. Pokud máte starší kartu, musíte si vystačit s březnovými ovladači, jelikož slibované červnové ovladače pro staré grafiky se nekonaly. Respektivě konaly, ale to, co se na stránkách podpory v červnu objevilo, je spíše špatný vtip - březnové Catalaysty zabalené s opraveným WDM ovladačem pro TV karty jako verze 9.3.1.

Takže, co nového ATI v těchto nových Catalystech přinesla. WHQL certifikace pro finální Windows 7 (tohle je několikrát náležitě zdůrazněno ve všem propagačních materiálech ;), nový design Desktops & Displays Manager, vylepšení výkonu v Crysis a Lost Planet Colonies, hromada oprav ve spojitosti s HDMI a oprav problém se zachováním poměru stran u starších aplikací na širokoúhlých monitorech. Ale některým uživatelům se objevují různé problémy. Stahujte jako obvykle přímo ze stránek AMD/ATI.

Zelená NVIDIA pro změnu docela potichu vydala WHQL certifikované ovladače 190.38. Změnil se Control Panel, přibyla podpora overlay videa pro obě klonované plochy (tzn. video konečně hraje na obou monitorech), CUDA podporuje 64-bitové kódování videa a byla přidána podpora OpenGL 3.1. Ovladače si hráči velmi pochvalují hlavně pro hraní ArmA2. Naopak se objevil problém s vypínáním AA ve hrách na Unreal 3 enginu a několika dalších. Postižení tímto problémem se vrací na verzi 186.18 WHQL, někteří dokonce až na 182.50. Poslední ovladače si můžete stáhnout ze stránek NVIDIA.

Realtek jako obvykle vydal hromadu nových ovladačů. Zvukovky High Definition Audio Codecs ve verzi R2.29 pro Windows 2000/XP a Vista/7. Síťové karty RTL8111/RTL8168 pro Windows 2000/XP, Vista a Win7 a síťovky RTL8110/RTL8169 pro Windows 2000/XP, Vista a Win7.

Creative má také certifikovaný ovladač 2.18.0013 pro Windows 7, který je zároveň i pro ostatní Windows. Ovladač je určen pro všechny karty X-Fi kromě nové řady Titanium.

Intel vydal další verzi ovladačů pro základní desky ve verzi 9.1.1.1015 určenou pro hlavně chipsety série 5/3400.

Microsoft Hardware zveřejnil novou verzi ovladačů klávesnic a myší po názvem IntelliType Pro 7.0 ve 32-bit a 64-bit verzi.

Jako bonus na závěr doporučím Resident Evil 5 Benchmark.

zdroj: vlastní

mdt

Nejnovější články