Remasterovaná edice Final Fantasy X/X-2 vyšla i pro PC
zdroj: tisková zpráva

Remasterovaná edice Final Fantasy X/X-2 vyšla i pro PC

12. 5. 2016 16:37 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Po PS3, PlayStation Vita a PS4 vychází Final Fantasy X/X-2 HD Remaster i na PC. Na počítače se tak dostává skvělý díl série Final Fantasy v remasterované verzi. Sice se v redakci neshodneme na tom, jak moc je hlavní hrdina Tidus otravný charakter (osobně zastávám postoj, že po čase si na něj zvyknete), ale i navzdory jeho povaze je desítka skvělé RPG. Disponuje obrovským, ale především netradičním světem Spira, který si hodně bere z tichomořské kultury a mytologie.

I kdyby vám nesedl Tidus, ve hře je dostatek postav na to, abyste si našli své oblíbence. Jak se dočtete v naší recenzi původní HD verze pro PS3, soubojový systém je tentokrát čistě tahový a po světě se pohybujete tradičně s kamerou za ramenem hlavního hrdiny. Samozřejmě je zde i řada vedlejších činností, tentokrát v čele s hraním blitzballu, místní podvodní verze amerického fotbalu, kdy si v roli manažera sestavujete vlastní tým s soupeříte s jinými týmy po celé Spiře. Jen s blitzballem jde zabít desítky hodin.

Verze pro PC bude rámcově stejná jako pro PlayStation 4, ovšem s řadou dalších nastavení grafiky i změn v hratelnosti. Budete moci měnit frekvenci náhodných setkání či je úplně vypnout, vypnout HUD, nechat bitvy jen na AI a nacheatovat si maximum měny Gil a jednorázových předmětů. Final Fantasy X/X-2 HD Remaster vyjde dnes na Steamu. Pokud patříte mezi fanoušky japonských RPG a doposud jste neměli s desítkou (a jejím už slabším pokračováním) tu čest, rozhodně HD Remaster zkuste. Systémově FFX nezestárla a jde o rozsáhlou, propracovanou a především zábavnou hru. Video z PC verze zatím není a tak se zatím spokojte s PS4 verzí.

zdroj: Archiv

Nejnovější články