Právě vychází That Dragon, Cancer, poetická adventura o smrti v rodině
zdroj: tisková zpráva

Právě vychází That Dragon, Cancer, poetická adventura o smrti v rodině

12. 1. 2016 15:40 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

That Dragon, Cancer představuje poetický příběh rodiny, jejíhož nejmladšího člena postihla zhoubná nemoc. Dvojice vývojářů vytvořila autobiografický příběh, ve kterém se rozhodli převyprávět to, co zažili se svým vlastním synem – Joelu Greenovi byla v roce diagnostikována rakovina a v pěti letech této nemoci podlehl. Stalo se tak ještě před dokončením této hry, která o jeho dlouhém boji i o emocionálním vypětí rodiny vypráví. That Dragon, Cancer vychází právě dnes.

Hra sice hráčům nabídne pouze dvě hodiny trvající zážitek, ale v oné dvouhodinovce najdete ucelený pohled na čtyřletý boj chlapce se zákeřnou nemocí. On svůj zápas sice prohrál, rodiče však ve hře zanechali vyprávění o tom, co všechno může takováto situace v jedincích zanechat. Základním tématem hry však není utrpení, beznaděj a deprese, ale naděje, láska a víra. Přitom samotnou náplní hry je adventurní složka prokládaná silným vyprávěním.

To je zároveň pro hlubší zážitek podbarvené hlasem Joelova otce i četnými nahrávkami ze života malého Joela. Zakoupit si tento titul můžete například na Steamu na PC a na Mac, dále je však hra dostupná i na konzoli Ouya, respektive na Android TV, nové inkarnaci tohoto zkrachovalého projektu, přičemž veškeré výtěžky z této verze jdou na dobročinné účely a na výzkum boje s rakovinou.

zdroj: Archiv

Nejnovější články