Namísto GTA V si na konci ledna zahrajeme Grim Fandango Remastered
zdroj: tisková zpráva

Namísto GTA V si na konci ledna zahrajeme Grim Fandango Remastered

13. 1. 2015 19:45 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Jeden by možná čekal, že se tvůrci z Double Fine přetrhnou, aby hráčům nabídli hlavně konkrétní informace o termínu vydání druhé epizody Broken Age. Jenže člověk míní, zatímco Tim Schafer a spol. mění. Momentálně tak dostal v Double Fine prioritu vývoj a dokončení Grim Fandango Remastered, zmodernizované verze klasické adventury (s nejlepší in-game hudbou ever) z roku 1998, která nabídne původní hádanky i scénář, ale zároveň též předělané textury, znovu nahranou hudbu, moderní nasvícení scén (Manny vrhá stín, který se na něm zároveň zobrazuje), nové způsoby ovládání a další vymoženosti. A všechno uvedené navíc fanoušky původní hry čeká už 27. ledna, kdy hra vyjde na PC, Mac, Linux, PS4 a PS Vita. Namísto PC verze GTA V si tak na konci ledna zahrajeme jednu opravdu fajnovou adventuru.

Tvůrci z Double Fine na konto zveřejnění termínu vydání spustili předobjednávku hry na GOG.com za nicotných 15 babek, přičemž tamní verze se oproti ostatním chlubí wallpapery navíc. Netuším, jestli tapety na plochu někoho k předobjednávce přesvědčí, ale třeba ano. Stejně si ale myslím, že je lepší počkat až hra vyjde a předobjednávku ignorovat, jakkoli Grim Fandango v zásadě uctívám a na Remastered verzi se těším jako hodné děcko na Vánoce.

zdroj: youtube.com

Krom zmíněných úprav nabídne Remastered verze i vývojářský komentář. Schaferovi se totiž podařilo nahnat do nahrávacích místností celou řadu tvůrců původní hry, kteří vydolovali z hlav vzpomínky a nebáli se s nimi s budoucími hráči podělit. Pokud chcete slyšet perličky z vývoje Grim Fandango, zřejmě vás koupě Remastered verze nemine. 

Některé z hlášek si ostatně můžete poslechnout na záběrech dalšího making of videa, které se dále věnuje nahrávání hudebního doprovodu australským orchestrem a dalším aspektům vývoje hry. Anebo se nechte klidně přesvědčit Timem Schaferem, že je dobré si hru předobjednat na GOG.com. Nedělal bych to, ale na druhou stranu chápu, co s člověkem dokáže udělat láska ke hře ve spojení s netrpělivostí a neklidným prstem na myši...

zdroj: youtube.com

Nejnovější články