Do Torment: Tides of Numenera se chystá fanouškovská čeština
zdroj: Vlastní foto autora

Do Torment: Tides of Numenera se chystá fanouškovská čeština

28. 2. 2017 17:37 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Torment: Tides of Numenera, duchovní následovník legendárního Planescape: Torment, vychází už dnes. Ačkoli recenzi si budete moci přečíst až zítra, něco vám prozradit přece jen můžu – nový Torment si libuje v dlouhých pasážích textu. Popisy okolí, hádky i filozofické debaty… Je to jako číst knížku, přesněji řečeno nějakou dost složitou bichli. Pro ty, kdo dobře neovládají některý světový jazyk, to představuje dost zásadní problém. Ještě že tu máme tým oddaných hrdinů, kteří se odhodlali celou hru přeložit do češtiny.

Nikdo si nenalhává, že to nebude fuška, ze všech nejméně tým kolem překladatele Farflame. A tak shánějí pomoc, ať už přímo s překladem, nebo s financemi. Takže pokud umíte rozumně anglicky či německy, věříte svým slohovým dovednostem a máte na to všechno aspoň trochu času, určitě zvažte, zda překladatelům nechcete pomoci.

Tides of Numenera si to rozhodně zaslouží. Výměnou za vaši pomoc dokonce můžete získat i nějaké odměny, například klíče k některým starším hrám. Bližší informace včetně instrukcí pro nové překladatele najdete na stránkách týmu.

Když navíc dnes Torment vychází, můžete se rovnou navnadit na pozoruhodný svět Numenera a příběh plný složitých otázek čerstvým trailerem, který pěkně epicky shrnuje, na co se můžete těšit. A že je toho dost. 

zdroj: Archiv

Nejnovější články