Ubisoft mění protipirátskou ochranu u PC her (ale jen částečně)
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft mění protipirátskou ochranu u PC her (ale jen částečně)

4. 1. 2011 14:30 | Byznys | autor: Petr Poláček |

Před rokem spuštěná protipirátská ochrana PC verzí her od Ubisoftu (u některých her ovšem po útocích na Ubisoftí servery nepoužitá viz R.U.S. E.), která pro hraní vyžaduje konstantní připojení k internetu, vyvolala u hráčů slušnou bouři nevole. A přestože v průběhu roku se situace uklidnila, pořád platí, že je v jistém smyslu otravná. Jakýkoli výpadek internetu totiž hru zapauzuje a znemožní další hraní. O hraní bez internetu si pak může hráč jenom nechat zdát. Nyní se však situace mění, i když se zdá, že jenom částečně.

Na přelomu roku uživatel z Reddit zjistil, že patche pro PC verze Assassin’s Creed 2 a Splinter Cell: Conviction umožňují hrát i s odpojeným internetem - online autentifikace hry je vyžadována "jenom" při každém startu hry. Znamená to, že Ubisoft svojí DRM u PC her zmírňuje globálně? Znamená to, že všechny nové PC tituly od Ubisoftu (Assassin’s Creed Brotherhood a další) už budou používat zmíněnou novou verzi DRM? S největší pravděpodobností ne, jak asi dobře ví ti, co si před koncem roku koupili PC verzi H.A.W.X. 2, která permanentní připojení k internetu vyžaduje.

Absence jakékoli tiskové zprávy či informace, která by ozřejmila systém, na jehož základě se bude DRM u jednotlivých titulů upravovat, svědčí spíše o tom, že Ubisoft prostřednictvím patchů upravuje protipirátskou ochranu průběžně u starších titulů, u kterých se mění / snižuje cena, nebo již o ně není takový zájem. Nové tituly budou zjevně i nadále konstantní připojení k internetu vyžadovat, jak jsme se dozvěděli. V zásadě se tedy podle všeho nic nezmění, a pokud nejste zvyklí čekat s nákupem hry půl roku a více, tak při hraní dalšího PC titulu od Ubisoftu narazíte na stejný druh protipirátské ochrany, s jakým jste museli žít do teď.

Nejnovější články