Star Citizen od února v Evropě zdraží kvůli dani z přidané hodnoty
zdroj: tisková zpráva

Star Citizen od února v Evropě zdraží kvůli dani z přidané hodnoty

20. 1. 2015 13:20 | Byznys | autor: Aleš Smutný |

Pokud víte, že chcete zainvestovat do připravované vesmírné simulace Star Citizen, možná bude lepší si hru (nebo cokoli s ní související včetně lodí) koupit teď a čekat. Minimálně to bude finančně výhodnější, protože od 1. února bude hra pro obyvatele Evropské unie dražší. Důvodem je fakt, že vydavatelská společnost Cloud Imperium Games nyní bude mít kromě USA novou pobočku i pro Evropu se sídlem v Londýně. Umožní to lepší komunikaci s evropskými zákazníky, lepší technickou podporu a snadnější budování lokální komunity, ale projeví se to na cenách, které se zvýší kvůli dani z přidané hodnoty.

Pokud si vzpomínáte, s daní z přidané hodnoty kvůli nové evropské legislativě zápasí české studio CBE Software, které na to konto zrušilo digitální distribuci her (viz článek) na svém webu. Důvodem byl fakt, že by studio muselo vést evidenci pro všechny země a jejich unikátní sazby daně, provádět mnohem složitější papírování a obecně byrokratické činnosti, které by tak malý tým prostě nezvládl.

Cloud Imperium Games při své velikosti na tohle lidské a logistické síly mají, takže se nebojí do těchto vod vrhnout. Od 1. února tak budou u všeho digitálně distribuovaného obsahu připočítávat daň z přidané hodnoty dle sazeb dané země, což znamená, že obsah bude o něco dražší. Pokud nakupujete digitální obsah přes internet, asi vás to nepřekvapí, protože od nového roku se připočítávání daně objevuje častěji a častěji. Je to ale dobrá ukázka dopadu stále se vyvíjející legislativy v oblasti digitální distribuce na herní firmy i samotné hráče.

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články