Česká hra Bonez Adventures konečně venku
zdroj: tisková zpráva

Česká hra Bonez Adventures konečně venku

17. 1. 2007 18:18 | Obrázky | autor: Redakce Games.cz |

Šéf berounské firmy Future Games Martin Malík nás informoval, že právě uvádí na trh první kapitolu akční RPG/adventury Bonez Adventures s podtitulem Fulaova hrobka.

Hra stojí 499 Kč, je vybavena kompletní lokalizací a má ji na svědomí malý domácí tým Bonez Artz. Připadá vám, i vzhledem k patnácti aktuálním screenshotům (s rozhovory v češtině), že se nějak zapomněla v čase? Nám také, původně se totiž měla objevit před více než rokem. Důvodem zdržení prý byly práce na dabingu, cizojazyčných verzích a perfekcionismus autorů, kteří se v mezidobí samozřejmě věnovali i vyladění některých prvků (ovládání, hratelnost atd.) díky ohlasům na původní verzi šířenou digitální distribucí (anglické demo). Bonez Adventures již vyšli v Polsku a rovněž v Rusku, kde jsou prodeje nad očekáváním Future Games. Ti nyní připravují vypuštění v Německu, Francii, Itálii a USA.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva
    Tento příběh začal v dobách bájného krále Fuláa, kdy kněží ovládali tajemství magie a břehy Atlantidy omývalo moře. V té době mocný bůh Hadama povstal, aby zničil lidstvo. Byl ale zastaven a uvězněn v bájném Tartaru. Tajemství jeho uvěznění, ale také vysvobození, bylo předáváno mezi faraónovými kněžími po tisíciletí. Doba se ale nakonec změnila, magie se vytratila a kult faraónových kněží zanikl. Z příběhů se staly legendy a z legend nakonec mýty. Vše znovu začalo v malé hrobce, kde mladý archeolog Mac Bonez a jeho kolega doktor Roderson prováděli výkopy. Celé měsíce nic zajímavého nenašli, až na sklonku jejich pobytu objevili mumii o 2000 let starší nežli celá hrobka. Od této chvíle před Macovýma očima začínají znovu ožívat staré legendy a mýty. Mac prožije neuvěřitelné dobrodružství, které ho zavede do starodávných hrobek, zatuchlých jeskyní, káhirských tržišť a starověkých pyramid.

    Hlavní herní vlastnosti:
    - Propracovaný příběh odehrávající se v 30. letech
    - Každá část obsahuje mnoho zajímavých a graficky propracovaných míst
    - RPG systém obsahuje 8 základních a 9 odvozených vlastností, jež můžete zlepšovat při přestupu na vyšší úroveň
    - Náhodný generátor předmětů umožňuje hráči nalézt tisíce různých předmětů a zbraní, které vylepší jeho vlasnosti
    - Mezihry, které jsou zahrnuty do příběhu, ale lze je hrát i samostatně
    - Mnoho kouzel, jejichž síla se zvyšuje s nárůstem hráčových schopností
    - Mnoho krvelačných nepřátel, kteří prověří vaše bojové a magické vlasnosti
    - Jednoduché a intuitivní ovládání
Mimochodem, podle dnešního release-listu distributora dtp došlo v Německu k odkladu jiné hry od Future Games, tradiční adventury Reprobates (Zatracenci) a to z března až na léto. Útěchou budiž tři čerstvé obrázky. Dtp též odsunulo RPG Drakensang a adventuru Gray Matter na 1. kvartál 2008, válečnou akci Sabotage na Vánoce a psychologický thriller Overclocked od autorů Moment of Silence až na říjen.
zdroj: vlastní, Gamestar

jd

Nejnovější články