Záběry z Alone in the Dark: Illumination dýchají lacinou kooperativní akcí
zdroj: tisková zpráva

Záběry z Alone in the Dark: Illumination dýchají lacinou kooperativní akcí

3. 11. 2014 12:27 | Video | autor: Aleš Smutný |

Hororové zjištění, že Alone in the Dark: Illumination nemá být o osamoceném pobytu v temnotě plné potvor, nýbrž o čtyřčlenné kooperaci při zabíjení potvor, jsme si už odbyli. Petr psal o všech čtyřech hrdinech, v jejichž kůži se vrhnete do střílení, kouzlení a mlácení, čímž načrtl spíše pokus o nové Left 4 Dead s nálepkou slavného hororu, než hru věrnou odkazu série. A nový trailer domněnku potvrzuje.

Ačkoliv první vteřiny působí nadějně (a hororově), následné momenty, v nichž to burácí střelbou z automatických zbraní a vrháním blesků, už naděje na hutnou atmosféru zahání. Zvláště, když vidíte, jak se potvory po chvíli, kdy spolykají stanovené množství olova, rozpadají jako by je někdo rozsekal mečem. Inu, Alone in the Dark: Illumination zjevně není hra s velkým rozpočtem.

Samozřejmě existuje možnost, že pod přinejlepším průměrným vizuálním zpracováním se skrývá mohutně tlukoucí srdce návykového kooperativního hororu, ale mám o tom své pochybnosti. Co hůř, z těch pár záběrů AitD: Illumination vypadá jako hra bez duše a cynická snaha o vytěžení slavné značky v momentálně „trendy“ žánru. Hra vyjde ještě tento měsíc na PC.

zdroj: Archiv

Nejnovější články