Záběry z alfa verze Tokyo 42 ukazují zábavnou hru s krásnou izometrickou grafikou
zdroj: tisková zpráva

Záběry z alfa verze Tokyo 42 ukazují zábavnou hru s krásnou izometrickou grafikou

9. 6. 2016 18:59 | Video | autor: Petr Poláček |

Označit Tokyo 42 za „mix Syndicate a Grand Theft Auto“ bylo snadné. Izometrická perspektiva a futuristická stylizace snadno svede běžného občana k přirovnání se Syndicate, slib otevřeného světa zase člověka motivuje, aby z klobouku vytáhnul prokletou zkratku GTA. Že se jí zaklíná i bratrská tvůrčí dvojice ze Smac Games, nehraje roli. Podstatné je, že záběry z rané alfa verze hry výše uvedené nálepky hry do puntíku naplňují. Zároveň ale naznačují, že Tokyo 42 nálepky nepotřebuje, protože na konto krásné stylizace a variabilní hratelnosti se hra takříkajíc prodá sama.

Dvanáctiminutová ukázka ze hry má solidní vypovídací hodnotu. I kdyby totiž záběry byly pečlivě sestříhané, aby působily co nejlépe, tak by pozorné oko vystihlo potenciální nedokonalosti. Tokyo 42 ale tímto testem prošlo. V pohybu hra vypadá nádherně a čistý, futuristický design navíc nijak nekoliduje s hratelností/zábavou.

Jistý si nejsem jedinou věcí – přímým ovládáním prťavé postavičky v prostředí, kde se děje spousta věcí, a navíc je třeba neustále manipulovat s kamerou. Ve stealth pasážích, které Paul z vydavatelského studia Mode 7 prezentuje na samém konci videa, je natáčení kamery v pohodě -  je na to dost času. Ovládat ale postavu, mířit na hrst nepřátel, vyhýbat se jejich střelám a ještě natáčet kameru? To už by mohl být poněkud náročnější úkol. Pokud to ale zvládl člověk, co pořídil video, měli bychom to zvládnout všichni. Respektive, snad to budeme chtít zvládnout všichni, až hra na začátku příštího roku vyjde.

Během videa to několikrát padne, ale Tokyo 42 nabídne singleplayerovou – příběhovou kampaň, na záběrech videa prezentovaný skirmish, ale i několik multiplayerových módů. Výběr herního stylu, tedy akční a stealth, nechá hra ve většině situací na hráči, někdy mu ale moc na výběr nedá, jak je vidět na konci videa, když je třeba infiltrovat svatyni. Dále ve hře nechybí nákup a vylepšování zbraní, získávání nových schopností a jiné lehké „RPG“ prvky.

Více informací o hře na oficiálních stránkách nenajdete, ale nevadí. Tvůrci ze Smac a vydavatel z Mode 7 prý brzy zveřejni video, které odhalí nejenom další informace o hře, ale zároveň předvede, jak vývojáři prezentují novou verzi hry vydavateli.

Nejnovější články