Vikinská tahovka The Banner Saga 2 je podle traileru pořád stejně hezká
zdroj: tisková zpráva

Vikinská tahovka The Banner Saga 2 je podle traileru pořád stejně hezká

6. 4. 2016 17:35 | Video | autor: Aleš Smutný |

Stejná jako jednička. Tak by se dala, alespoň z nového videa, charakterizovat The Banner Saga 2, která 19. dubna vyjde na PC a Mac a v létě i na konzole. Stále stejně krásná grafika, stále stejný pohled na putování karavany, stále stejný styl animací v oku lahodící stylizaci. A v boji stále stejný systém zbroje a životů, čtvercové pole, po němž se pohybujete v rámci taktických tahových bitev.

Pár novinek tu ale přece bude. Kupříkladu nový národ horseborn, tedy kentauři, kteří se přidají k putování vaší skupinky uprchlíků (a podle záběrů z některých bitev vám budou i čelit). Z animací je ale vidět, že ani nepřátelé nebudou úplně stejní, minimálně obvazy pokrytí bojovníci Dredge vypadají jako další rozvinutí zápletky, kterou první díl vlastně jen velmi lehce nakousnul. Kdoví, možná se dočkáme i nějakého spojence z této rasy.

Osobně jsem ale zvědavý, jak se hra popasuje s koncem prvního dílu, kde se stala událost, která nutně musí ovlivnit dvojku hned od samého začátku. Trailer ve většině záběrů počítá jen s jednou možností, nicméně tvůrci jasně říkají, že vaše volby z předchozí hry budou platit i ve dvojce. Jen bych byl rád, kdyby tvůrci do hry přidali editor, kde byste zadali volby z prvního dílu, protože jsem nakonec hru dojel na tabletu a tuším, že nebudu jediný.

Každopádně 19. dubna je The Banner Saga 2 tady a osobně se vážně těším na návrat k zajímavě načrtnuté zápletce, která má mnohem větší přesah, než je válka lidí a Varlů proti Dredgi.

zdroj: Archiv

Nejnovější články