Video z Worms W.M.D předvádí taktické využití boje uvnitř budov
zdroj: tisková zpráva

Video z Worms W.M.D předvádí taktické využití boje uvnitř budov

19. 7. 2016 16:53 | Video | autor: Petr Poláček |

Všichni znají Worms. Kdo říká, že si některý z dílů alespoň na minutku nezahrál třeba ve škole, tak hraje Worms dodnes. Anebo čeká na vydání Worms W.M.D na konci srpna, protože tento díl se vším novým, co by měl nabídnout, vypadá atraktivně. Mezi nejvýraznější novinky patří zařazení tanků mezi dostupné bojové prostředky a zbraně, ale také možnost bojovat uvnitř budov, což násobně rozšíří počet dostupných taktik. Názorně to předvádí další trailer.

Budovy by měly oživit hratelnost hned na několika úrovních. V prvé řadě nabízí odlišný typ prostoru k překonávání, schovávání se a taktizování. Vnitřek budov je členitější, je tedy složitější v nich používat ty zbraně, které od útočníka vyžadují navigaci. Například vybuchující ovce – i když, pokud to s nimi člověk opravdu umí, nemůže ho zastavit ani vnitřek budov, jak ukazují záběry videa.

Dále jsou budovy skvělým prostředkem k provádění překvapivých a připravování diverzních akcí. Když s červem vejdete do budovy, vidíte její vnitřní strukturu, ale soupeř ne. Netuší, co tam na něj chystáte, což je důležité hlavně proto, že z budov lze střílet ven. Anebo můžete v budově šikovně umístit kulomet nebo nastražit minu, a když se soupeř v dalším tahu rozhodne budovu prozkoumat, vejde rovnou do pasti. A pak už jenom výbuch a lednička smrti.

zdroj: Archiv

Video krom výše zmíněné hratelnosti předvádí všech šest druhů ručně kreslených prostředí a jen pro úplnost dodám, že kromě lokálního i online multiplayeru nabídne hra singleplayer s 20 tréninkovými misemi, 30 kampaňovými misemi a 10 výzvami.

Worms W.M.D vyjde pro PC, PS4 a Xbox One 23. srpna.

Nejnovější články