Video z No Man’s Sky se zabývá možnostmi při objevování obrovitého vesmíru
zdroj: tisková zpráva

Video z No Man’s Sky se zabývá možnostmi při objevování obrovitého vesmíru

14. 7. 2016 18:36 | Video | autor: Aleš Smutný |

Dlouhý vývoj vesmírného dobrodružství No Man’s Sky se blíží svému konci. Hra vyjde na PS4 a PC 10. srpna, vývojáři už se chlubili jejím dokončením, ale i tím, že pilně pracují na prvním patchi. Hráče má na vydání nalákat i série videí, která začíná tím asi nejdůležitějším na celé hře - objevováním rozsáhlého vesmíru.

Chlubit se možností objevit a navštívit 18 trilionů planet není v případě No Man’s Sky přehnané, byť z toho pravděpodobně hráče, kteří rádi prošmejdí každý kousek virtuálního univerza, nejspíše jímá hrůza. Podstatné ale je, aby planety nevypadaly stejně, což se video snaží naznačit.

Kouzlo objevování v No Man’s Sky ale nespočívá jen ve snaze vidět a zažít něco nového, ale i v tom, že nově objevené planety či druhy můžete pojmenovat a zanechat tím permanentní otisk ve vesmíru. Při zmíněném počtu planet jde sice o hodně drobný otisk, ale nemusíte končit u jednoho objevu. Navíc je příjemné vidět nejen přírodní krásy, ale také technologické relikty zaniklých civilizací, které umocní dojem, že vesmír No Man’s Sky je uvěřitelný, a nejde jen o jednoduchou kulisu.

Tvůrci chtějí vydat celkem čtyři videa, každé se bude věnovat jednomu klíčovému prvku hry. Po dnešním videu o objevování budou následovat videa o obchodu, boji a přežití. Dá se čekat, že vzhledem k datu vydání 10. srpna vyjde každý týden jedno.

Nejnovější články