V nové upoutávce na Nioh se ukazují střípky příběhu ze středověkého Japonska
zdroj: tisková zpráva

V nové upoutávce na Nioh se ukazují střípky příběhu ze středověkého Japonska

17. 6. 2016 15:01 | Video | autor: Aleš Smutný |

Mix Dark Souls a Onimushy v podobě akčního RPG Nioh rozhodně přitahuje pozornost vizuálním pojetím a světem. Středověké Japonsko notně obohacené místním mytologií vytváří unikátní zasazení. Jenže, jak ukázalo časově omezené alfa demo, které si stáhlo 850 tisíc lidí, Nioh se především dobře hraje. Ačkoliv v základu jde o hratelnost, jíž z nejnovějších her můžete přirovnat k Souls sérii, vyžaduje od vás trochu jiné návyky, díky čemuž je ještě o chloupek těžší, alespoň než přijdete na pár fíglů v ovládání, které rozšiřují možnosti vašeho boje.

Koei Tecmo teď oznámili, že v srpnu vyjde další demo, tentokrát už označované jako beta, ve kterém už by se měly promítnout první změny, které na základě reakcí na původní test tvůrci začnou do hry vkládat. Nové video se věnuje jak bohatému světu, který se vás většinou bude snažit zabít, tak i příběhu, z nějž sice uvidíte jen střípky, ale je zcela jasné, že tohle nebude osamělá cesta nemluvného bojovníka.

Hlavní hrdina William, syn angličanky a japonského šlechtice, zjevně někoho hledá a na své cestě potká i spojence, nejenom protivníky. S jedním starým samurajem si zjevně kryjí v boji záda a minimálně ženská postava působí v zástupu monster a ďábelsky se tvářících záporáků spíš jako potenciální spojenec.

Základem hry ale samozřejmě budou taktické souboje, kde záleží na každé vteřině a pohybu. Na rozdíl od Souls série zde záleží nejen na zbrani, ale i na postoji, který s ní zaujímáte, který určuje vaší rychlost a efektivitu útoků.

V demu bylo klíčové pochopit, že je možné přerušit probíhající kombo, abyste se případně vyhnuli útoku a také měnit zbraně průběžně v závislosti na tom, v jaké jste se nacházeli situaci. Někde se vám hodila tyčová naginata pro mohutné seky, kterými jste pokosili několik banditů najednou, jinde bylo lepší přejít k opatrnému duelu s katanou. Nioh vyjde ještě letos na PS4.

zdroj: Archiv

Nejnovější články