Třetí video blog Disnohored - ušijte si zážitek na míru
zdroj: tisková zpráva

Třetí video blog Disnohored - ušijte si zážitek na míru

14. 9. 2012 18:19 | Video | autor: Adam Homola |

Po prvních dvou video blozích přispěchali chlapci z Arkane Studios se třetím vývojářským video blogem/deníčkem z tvorby Dishonored. Po obecném přehledu a zajímavém popisu světa se ve třetím videu zaměřili na zážitky. Především zdůraznili, že Dishonored nebude jen tak obyčejná hra s nalajnovaným postupem. Postup hrou si budete vytvářet sami takovým tempem, které vám vyhovuje. Nebudete muset nikoho zabít, nebo budete moct útočit na všechny jako smyslů zbavení. Útoky a všechny vaše akce s sebou ale ponesou následky.

zdroj: Archiv

Vývojáři nechtěli, aby měli hráči spoustu možností a voleb bez důsledků. Proto cokoliv uděláte, chtě nechtě tím ovlivníte něco nebo někoho druhého. Často bude důsledek jen kosmetického rázu, nebo nebude tak zásadní, ale pochopitelně se nevyhnete ani nějakým důležitým událostem. Dishonored bude hodně stavět na tom, že svět nebude přeskriptovaný, jako tomu občas bývá v jiných hrách. Hra bude hodně stavět na systémech a pokročilé umělé inteligenci a tak sami tvůrci byli často překvapení tím, jak se někomu podařilo vykouzlit situaci, o které vůbec nevěděli že je možná.

Harvey Smith dal jeden příklad za všechny - při jedné misi honila hlavního hrdinu banda stráží. Bylo to vysoko v budově a hrdina utíkal na balkon. Skok z balkonu by ho zabil, on ale přesto vyskočil. Jenže hráč cílil na dole procházející stráž a těsně před dopadem použil schopnost vtělení se do ní - tím zamezil setrvačnosti pádu, který ho tak nezabil a hrdina si v klidu odpochodoval kolem jiných stráží, nepoznán.

Další příklad kreativity nabídl Raf Colantonio, prý s tím přišel jeden jejich programátor - napadlo ho vyvolat krysy a ihned zastavit čas. Na jednu z krys pak přidělal minu a do téhle nebohé nedobrovolně sebevražedné krysy se vtělil. S krysou přiběhl za nic netušícího stráženého a zbytek si už určitě dokážete domyslet sami.

Právě tím, jak hra nebude přeskriptovaná k zbláznění, ale všechno bude pohánět umělá inteligence a různé systémy, budou výsledky vašich akcí často nepředvídatelné. V klasických střílečkách vystřelíte a výsledek je jasný - smrt. Tady ale můžete kombinovat různé schopnosti a výsledek může někdy překvapit i vás.

Kromě různých příkladů zabíjení se ze třetího video blogu dozvíte například to, že kdykoliv uvidíte nějaké dveře, půjdou otevřít. Uvidíte střechu, půjde na ni vylézt. V postupu herním světem vás bude omezovat jen minimum věcí a jakmile uvidíte nějakou použitelnou cestu, můžete se tudy vydat. Bandu strážných tak můžete elegantně oběhnout a vůbec netřeba prolévat krev, když nebudete chtít. Což se v některých dnešních hrách už moc nevídá.

Nejnovější články