Střílečka Dirty Bomb se vás pokusí přesvědčit o svých kvalitách v otevřené betě
zdroj: tisková zpráva

Střílečka Dirty Bomb se vás pokusí přesvědčit o svých kvalitách v otevřené betě

28. 5. 2015 12:02 | Video | autor: Aleš Smutný |

Možná jsem škarohlíd, ale free-to-play střílečku Dirty Bomb nevidím jako nějakého černého koně FPS sezony. Ano, stojí za ní Spash Damage, kteří mají na pažbě zářezy za Wolfenstein: Enemy Territory a Enemy Territory: Quake Wars, ale samotná Dirty Bomb prostě nevypadá nijak lákavě. A i v novém videu, které hru komplexněji představuje a oznamuje blíží se otevřený betatest prostě chybí něco, co by titul odlišilo od velmi silné konkurence.

Základ Dirty Bomb tkví, nepřekvapivě, v kooperativním hraní. Co se týče profilace vaší postavy, systém žoldáků kráčí cestou unikátních bojovníků a ne jednotlivých povolání, v jejichž rámci si můžete měnit nastavení. Zvolíte si tak přesně toho, který je šitý na míru vašemu stylu hraní. I jednotliví žoldáci ale budou mít své vlastní loadouty, takže i u nich najdete nějakou míru variability.

Staromilský přístup pak podtrhují celkem chvályhodná rozhodnutí jako střelba bez mířidel (kromě odstřelovaček apod) či nulový aim assist, naopak chlubení se tím, že ve hře není podpora ovladače zní jako bizarní snaha zalíbit se těm, kteří vidí čistotu jen v co nejomezenější nabídce ovládání a nastavení. Sice pochybuji, že by se někdo vrhl do podobné kompetetivní střílečky s gamepadem, ale chlubit se tím, že tohoto potenciálního hráče odstřihnu je podivné.

zdroj: Archiv

To by ale nebyl hlavní problém Dirty Bomb. Ten spočívá v tom, že hře tak nějak chybí tvář a to jak po grafické stránce, která je na půli cesty mezi realismem a komiksovou nadsázkou, tak i po té herní. Prostě z uveřejněných záběrů mi chybí cokoliv, co by mi řeklo, že tuhle hru chci zkusit – a to klidně i zadarmo, vždyť jde o free-to-play u nějž se Splash Damage zaklínají, že o úspěchu rozhodují schopnosti a ne investované peníze. Na druhou stranu, pochybnosti se nejlépe léči konfrontováním s realitou a tak možná Dirty Bomb v otevřené betě zkusím. Ta bude spuštěna 2. června na Steamu, přičemž plná verze hry se objeví nejspíše v červenci.

Nejnovější články