Square Enix prezentuje možnosti DirectX 12 a svého enginu na videu s plačící čarodějnicí
zdroj: tisková zpráva

Square Enix prezentuje možnosti DirectX 12 a svého enginu na videu s plačící čarodějnicí

1. 5. 2015 16:16 | Video | autor: Adam Homola |

Během vývojářské konference Build 2015, kterou pořádá Microsoft, došlo samozřejmě i na prezentaci předností DirectX 12, tentokrát v podání Nvidie a Square Enix. Posledně jmenovaná firma vyprodukovala s pomocí hardwaru od Nvidie krátké, ale působivé technologické demo, ve kterém se uvěřitelně pláče. Nejde přitom jen o pláč protagonistky. Co do uvěřitelnosti a působivosti je sice scéna s pláčem povedená, ale úctyhodně zpracované jsou též osvětlení, stíny, látka a vlasy. To pak člověka nepřekvapí, že demo běží na čtyř grafických kartách GeForce Titan X...

"Grafické karty GeForce GTX patří k technologiím nové generace, které tvůrci ze Square Enix měli k dispozici v rámci spolupráce s naším Nvidia GameWorks Effects týmem. Lidé ze Square Enix rovněž provedli rozsáhlý výzkum na poli technologie v reálném čase počítané grafiky za použití DirectX 12. Výsledky své práce tvůrci zakomponují do enginu Luminous Studio," napsali zástupci Nvidie na svůj oficiální blog.

zdroj: Archiv

Na otázku, kdy uvidíme podobnou úroveň grafiky běžně ve hrách, zatím odpovědět nelze. Než bude výkon, který dodává čtveřice grafických karet Titan X, běžným standardem, uběhne zřejmě ještě pár let. Pokrok budou částečně brzdit konzole, které takový výkon jednoduše nemají. A většina multiplatformových her musí brát v potaz nejslabší článek. Právě engine Luminous Studio by ale měl limity konzolového hardwaru překonat, protože je multiplatformový. Minimálně PC verze her, které na enginu poběží, by se tedy díky využití DirectX 12 mohly alespoň blížit kvalitě grafiky, kterou prezentuje demo.

Nejnovější články