Souboje v The Amazing Spider-Man zavání samohraním
zdroj: tisková zpráva

Souboje v The Amazing Spider-Man zavání samohraním

25. 6. 2012 17:07 | Video | autor: Petr Poláček |

Vidím Spider Man, myslím si Spider Pig. Asi je tedy zřejmé, co je mi v rámci kinematografie bližší, ale jak je to ve hrách? Po pravdě se přiznám, že herní Spider Man je série, o které vím, že existuje, ale nikdy nebyl důvod, který by mě k vyzkoušení kteréhokoli dílu přinutil. Chystaný The Amazing Spider-Man se ale od začátku tváří zajímavě a mě se zdálo, že bychom si mohli rozumět. Nejnovější video ale náš potenciální vztah opět dosti ochlazuje.

zdroj: Archiv

Zatímco samotné souboje se všemi komby, multiplikátorem úderů a speciálními pohyby působí dynamicky a zábavně, na videu proklamovaný výběr mezi přímým útokem a stealth přístupem, je pro mě jasným signálem, že se The Amazing Spider-Man bude hrát v podstatě sama.

Zcela jasnými ikonkami vám hra říká, že můžete udělat tohle, nebo tohle. Takže stačí správně zacílit, zmáčknout čudlík na gamepadu a všechno ostatní se provede takřka automaticky. Sejmout chlápka potichu a neslyšně není výsledkem toho, že si takové možnosti vůbec všimnete, správně svůj útok načasujete a ještě při tom nic nepoděláte. Je to jen o tom, že si všimnete jinačí barvou označené ikonky a stisknete tlačítko. Thief se obrací v hrobě.

Netuším, jestli si vývojáři při navrhování těchto mechanik říkají, jak je cool, že to hráčům maximálně usnadní, nebo jim někdo nařizuje, aby si to mysleli. Cool to ale rozhodně není, pokud se na The Amazing Spider-Man  dívám z pohledu hráče, co chce hru hrát. Pokud přijmu možnost, že The Amazing Spider-Man je ale určena pro široké masy, které si domů chtějí jen přinést hru se svou oblíbenou postavou a je jim šumafuk, jak se hraje, tak je asi všechno v pořádku.

Nejnovější články