První záběry z Middle-Earth: Shadow of War ukazují zoufalý boj v rozlehlém Minas Ithil
zdroj: tisková zpráva

První záběry z Middle-Earth: Shadow of War ukazují zoufalý boj v rozlehlém Minas Ithil

11. 4. 2017 10:19 | Video | autor: Aleš Smutný |

První záběry z Middle-Earth: Shadow of War představují otevřený svět, a hlavně město Minas Ithil, kde se hrdinní gondorští obránci snaží zastavit pozvolný příval mordorských skřetů. Pokud jste četli Tolkiena, už víte, jak to dopadne. Pro hráče je ale aktuálně důležitější, že s městskou zástavbou přichází i mnohem větší možnosti vertikálního pohybu po mapě, takže vás čeká spousta šplhání, schovávání se na střechách a římsách. Do Taliona jako by se vtělili Altair s Batmanem.

Záběry ukazují několik základních možností a z nápovědy je zřejmé, že pochází ze začátku hry nebo dema, protože vysvětluje jak aktivovat Talionův přízračný zrak, nebo že rozstřelení barelu způsobí výbuch apod. Spíše jde o prohlídku Minas Ithil a zdůraznění faktu, že tentokrát nebudete v příběhu úplně sami. Společnost vám budou dělat jednak gondorští vojáci, kteří se snaží pevnostní město udržet, ale i řada NPC, jako třeba štítonoška Idril.

Na zajímavé informace nejbohatší je závěr videa, kde Michael de Plater z Monotlih Productions zdůrazňuje, že už jen Minas Ithil bude obrovská lokace. Část Minas Ithil je pod kontrolou skřetů, budete v něm bojovat v arénách (gladiátorský souboj s trollem vypadá skvěle), hledat pro svého neoddělitelného druha Celebrimbora elfí hrobky, a především využívat unikátní systém Nemesis. Minas Ithil navíc zjevně nebude jediné město, do kterého se podíváte.

Middle-Earth: Shadow of War vyjde 22. srpna na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články