První záběry z kontroverzní "stalkeroviny" Areal mají dokázat, že nejde o podvod
zdroj: tisková zpráva

První záběry z kontroverzní "stalkeroviny" Areal mají dokázat, že nejde o podvod

18. 7. 2014 17:45 | Video | autor: Adam Homola |

Kontroverzní survival hra Areal, která se snaží uspět na Kickstarteru, má po nemalých oplétačkách konečně co ukázat. Vývojáři se v novém updatu vyjádřili k negativní publicitě, která hru i studio obestřela, a konečně vytáhli z rukávu i záběry přímo z hraní. Chtějí tím dokázat že nejde o bandu podvodníků, ale o čestné tvůrce, kteří jen nezvládli komunikaci a spuštění kickstarterové kampaně.

Bohužel neukázali nic úchvatného, přestože jde o záběry ze silně rozpracované verze. Nejde ale o záběry "ukradené" ze S.T.A.L.K.E.R.a, to je podstatné. Lepší než jen artworky a plané sliby o tom, jak úžasná hra bude.

"Zjistili jsme, že příprava a spuštění Kickstarteru je mnohem těžší než tvorba samotné hry! Jednou z našich největších chyb bylo, že jsme se příliš soustředili na S.T.A.L.K.E.R.a a neukazovali Areal. Vyvolalo to hodně negativních emocí v rámci komunity a spousta lidí nás obviňovala z podvodu. Jen jsme chtěli lidem ukázat, že jsme ti, kdo udělali S.T.A.L.K.E.R.a. Na takovou vlnu negativity jsme nebyli absolutně připravení a popravdě nás dost demotivovala," přiznali vývojáři v updatu na Kickstarteru.

zdroj: Archiv

Práce na Areal ale tvůrci nevzdali a jedou dál. Proto připravili kratičkou ukázku přímo ze hry, která nemá bůhvíjak vysokou vypovídací hodnotu, alespoň ale vidíme, že mají tvůrci v rukách něco jiného než jen záběry ze své předchozí hry. Ukázka z Areal, prý vznikla během pouhých 14 dnů. Jde tedy o záběry z prototypu, ze které bychom neměli vyvozovat žádné dalekosáhlé závěry.

Vývojáři z West Games vybírají na Kickstartertu 50 tisíc dolarů. Zatím jsou na dobré cestě - vybrali už přes 37 tisíc dolarů a do konce kampaně jim zbývá ještě šest dnů. Pokud budou v posledních dnech sypat z rukávu jeden zajímavý update za druhým, vybraná suma jistě poroste. Přesto budou vývojáři rádi, když dají dohromady alespoň těch 50 tisíc...

Nejnovější články