První záběry z bitvy v Total War: Warhammer ukazují, jak moc se hra liší od jiných dílů v sérii
zdroj: tisková zpráva

První záběry z bitvy v Total War: Warhammer ukazují, jak moc se hra liší od jiných dílů v sérii

30. 7. 2015 18:18 | Video | autor: Aleš Smutný |

Warhammerovský čtvrtek nekončí. Creative Assembly totiž zveřejnili první video se záběry přímo z Total War: Warhammer (enginová animačka se nepočítá), na kterých vidíte skriptovanou demo bitvu v Black Fire Pass. Ačkoli je zřetelné, že jde o pre-alfa verzi, což komentující vývojář několikrát zdůrazňuje, je jasně vidět, že návyky, které máte z klasických Total War her, se musí trochu změnit. Dopad monster, hrdinů a magie je prostě příliš výrazný. A nutno říct, že i když je hra daleko od dokončení, i tak dokáže vyčarovat nádherné momenty.

Video pěkně představuje jednotlivé jednotky, které tvůrci doposud neukázali. Na některých animacích je ovšem vidět, že se ještě změní. Jak komentátor zmiňuje, vývojáři třeba řeší, jak pořádně udělat kolizi dvou jízdních jednotek, aby byly efektnější. Momentálně vlci, koně nebo demigryfové dojedou a mlátí se. Oproti efektu, který má útok některých typů pěchoty, to působí poněkud vlažně. Ale právě to, jak orčí pěchota skáče mezi bránící se halapartníky dodává bitvě skvělou atmosféru, protože máte hmatatelný pocit animální orčí zuřivosti.

Že na některé zbraně bude obtížné najít okamžitou protizbraň, ukazuje ta část záznamu boje, kde trollové vysloveně rozeberou jednotku halapartníků. Ne, že by je uhlodali, ale obříci prostě rozdrtí linii, přeživší dobíjí a zvrací na ně.

Magie též vypadá velice účinně, což platí hlavně pro orčí kouzla. Jde ovšem o skutečně vysokou úroveň magie a jak je řečeno, Creative Assembly nechtějí, aby byla magie přesílená. Proto bude šance magii použít velmi omezená. Půjde to třeba jen jednou, jelikož se vám bude mana velmi pomalu regenerovat.

zdroj: Archiv

Počítám, že tvůrci více zapracují na animaci útoků obřích monster na pěchotu, protože zatím jen opakují jeden útok - sežrání jednoho vojáka. Že tým stále řeší jak udělat letecké souboje zase ukazuje pasáž, kdy je střet wyverny s gryfem odsunut na pozadí.

Efektně i efektivně působí použití dělostřelectva a střelných zbraní obecně, ale podobně účinně se jeví vysoká rychlost jezdců na vlcích. Nu a řízení gobliního doomdivera je jen úsměvnou třešničkou na dortu.

Myslím si tedy, že Total War: Warhammer pozmění základní formulku her v sérii opravdu výrazným způsobem. Uvidíme ale až v hotové hře, jejíž termín vydání zatím neznáme.

Nejnovější články