Prey představuje ženskou hrdinku, ale i hororovou atmosféru
zdroj: Vlastní foto autora

Prey představuje ženskou hrdinku, ale i hororovou atmosféru

11. 10. 2016 10:07 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ústřední postavou Prey od Arkane Studios je Morgan Yu a záleží na vaší volbě, jestli půjde o muže, nebo ženu. Volba pohlaví neovlivní příběh, ani hratelnost. Jak bude znít dabing ženské verze Morgan Yu, si můžete poslechnout na videu, které ale v první řadě nabízí další záběry ze hry.

Arkane říkají, že Prey v mnohém připomíná Dishonored ve sci-fi prostředí, což celkem jasně naznačilo video, které ukázalo proměnu na hrnek (podívejte se zde). Díky asimilaci mimozemské tkáně může Morgan využívat nejrůznější schopnosti, které jde kombinovat s futuristickými zbraněmi.

Když se ale podíváte na video pozorně, je patrné, že hororový nádech Prey přiblíží třeba i System Shocku nebo prvnímu BioShocku. Emzáci vypadají hrozivě a třeba malé potvory Mimocové, které se dokáží maskovat jako běžné předměty, vyvolávají pocit neustálého ohrožení.

zdroj: Archiv

V ukázce je úsměvné, že se jeden z nich při hromadném útoku hned změní na židli, kterou asi promptně rozstřílíte. Ale pokud náhodou tuhle transformaci přehlédnete a uprostřed akce si nevšimnete podivně umístěné židle, můžete mít za chvíli na zádech malou smrtící potvoru.

Prey vyjde příští rok na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články