PlanetSide 2 představuje plány do budoucna a létadlo Valkyrie
zdroj: tisková zpráva

PlanetSide 2 představuje plány do budoucna a létadlo Valkyrie

24. 3. 2014 11:40 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nejprve k tomu tradičnímu. PlanetSide 2 čekají poměrně velké změny, což vám naznačí video, které najdete v článku. Dojde k překopání spousty jednotlivých prvků u povolání, jako je třeba věž u inženýrů, upraveny budou věci ohledně bitevních tanků, sekundárních zbraní, budou představeny i nové zbraně, které budou odpovídat jednotlivým stylům tří válčících frakcí.

V květnu pak dozná úprav combat medic a hlavně se tým pohrabe v systému Outfitů, rekrutování, obsazování jejich základen apod. Skvělé věci. A je tu ještě jedna novinka. Předtím chci ale říct jednu věc. Vždy jsem na skalních fandech Warhammeru 40,000 neměl rád to, že za vším vidí nějakou inspiraci nebo vykrádačku právě WH40K.

Ale teď nevím, jestli jsem se do těchto řad také nějak průběžně nezařadil a nevidím všude orky růst a nebo prostě SOE vzalo gardistický transportní letoun Valkyrie z Warhammeru 40,000 (podívejte třeba na tenhle obrázek, který je z herního Space Marine) a udělalo si vlastní transportní letoun tím warhammerovským silně inspirovaný. Viz video. Trup velmi podobný, umístění kokpitu podobné. Boční průlezy jsou palposty pro chlapíky s těžkými zbraněmi. A kromě toho, že to vypadá podobně, jmenuje se to... Valkyrie.

Dobrá, i přes mou možnou infekci možným fanboyismem, jíž už se nezbavím musím říct, že oba letouny se prostě inspirují bitevními vrtulníky a názvem se inspirují ze slavné scény z filmu Apocalypse Now, kde za tónů Jízdy valkýr útočí v legendárním filmovém momentu. Takže, pokud tu pomateně vykřikuji, že je tenhle zdroj inspirace příliš zřejmý a přijde Inkvizice, pak se SOE omlouvám. Když ona ta podobnost nejde nevidět... Ale vážně, pro PlanetSide 2 i hráče bude v konečném důsledku nejdůležitější, aby místní Valkyrie dobře fungovala a zapadla do systému nekončící války. Kde se vzal její původ, na tom herně vážně nesejde.

...

Nejnovější články