Názorná ukázka grafických vychytávek PC verze Rainbow Six Siege
zdroj: tisková zpráva

Názorná ukázka grafických vychytávek PC verze Rainbow Six Siege

24. 11. 2015 13:04 | Video | autor: Adam Homola |

Taktická akce Rainbow Six Siege vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One už příští týden v úterý a právě PC verze by logicky měla být po technické stránce na nejvyšší úrovni. Nejen díky potenciálně vyššímu výkonu herních PC, s nímž musí tvůrci počítat, ale i díky technologickým trikům z balíku Nvidia GameWorks. Ty by se měly postarat o lepší vizuál v řadě aspektů, ovšem jenom za předpokladu, že používáte odpovídající grafickou kartou značky GeForce.

Nvidia vyzdvihuje na webu a na záběrech videa především technologie Nvidia HBAO+ a TXAA. HBAO+ je zkratka pro Horizon Based Ambient Occlusion, která by se měla postarat o realistické stíny kolem objektů a ploch, co pohlcují světlo. HBAO+ má být údajně přesnější než tradiční Ambient Occlusion a výsledek má podle Nvidie působit méně "ploše".

zdroj: Archiv

TXAA se prý postará o filmový způsob anti-aliasingu, který má zamezit drobnému poblikávání a trhání, známému z některých rychlých stříleček. Video ostatně užití obou technologií v Rainbow Six Siege názorně předvádí a zároveň ukazuje, jak hra vypadá bez nich. Navíc Nvidia slíbila, že ovladače s podporou hry budou k dispozici ještě před jejím vydáním. 

Nejnovější články