Goblin Styx je pánem stínů a mistrem v plížení
zdroj: tisková zpráva

Goblin Styx je pánem stínů a mistrem v plížení

29. 9. 2014 18:10 | Video | autor: Aleš Smutný |

Do vydání stealth hry Styx: Master of Shadows zbývá týden a Cyanide Studios se připomínají s dalším videem. Vysvětlují v něm, co všechno bude pro Styxe typické a v čem bude vyčnívat právě v žánru stealth her, kterých (alespoň těch čistokrevných) dnes zase tolik není.

Styx není žádný bojovník, a když už někoho zabije, tak pěkně za zálohy. Když dojde na akci, jak nám ukázal Julien Desourteaux na E3, Styx má šanci spíš rychle zmizet, než zabít víc než jednoho strážného. A i s tím má pořádné problémy. Takže je třeba sázet na Styxovu malou postavu, zhasínání loučí, odlákávání pozornosti pomocí zvuků a případně sázet na triky jako je otrávení jídla nebo použití svého klona.

Formálně vypadá Styx: Master of Shadows dobře. Jednotlivé mechaniky hry fungují, z toho, co jsme mohli vidět je pro řešení jednotlivých situací několik možných řešení a hlavní hrdina je sympaticky netradiční. Je otázkou, zda se ale hra zbavila do data vydání určité sterility, která ubírala z pocitu živoucího a uvěřitelného světa. Styx: Master of Shadows vyjde 7. října na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články