Expanze Guardians pro Elite Dangerous: Horizons přidává stíhačky a VIP hosty
zdroj: tisková zpráva

Expanze Guardians pro Elite Dangerous: Horizons přidává stíhačky a VIP hosty

26. 10. 2016 11:59 | Video | autor: Aleš Smutný |

Vesmírná simulace Elite Dangerous stále roste, což platí jak pro základní verzi, tak i tu Horizons, která představuje „sezónu“ expanzí, jíž si ale už musíte koupit. 25. října vyšla třetí expanze pojmenovaná The Guardians, respektive číslem 2.2, pokud dáváte přednost chladným číslům. Tak či tak jde o opravdu masivní rozšíření, jemuž vévodí přidání stíhaček, které můžete ze své hlavní lodi vysílat do boje a řídí je umělá inteligence.

Přesněji řečeno, stíhačky v herním universu neřídí lodní počítač, ale NPC, která si musíte najmout, aby pak sloužila jako piloti chránící vaši hlavní loď. Tu samozřejmě musíte vybavit odpalovačem letounů, takže nepočítejte, že se do vašeho malého, hbitého vesmírného piráta vejde hangár s dalším stíhacím letounem. Na výběr budete mít ze tří typů stíhaček a taktická výhoda toho, když v boji nejste jen vy, ale i nějaký spojenec, je jasná.

Pokud ale nejste naladěni na vesmírné bitvy, je zde pro vás další možnost kariéry a tou je transport lidí. Ne ve smyslu otroků, ale výjimečných jednotlivců. Nově ve hře totiž budou speciální NPC, která budou chtít využívat vaší loď k transportu jinam. Může jít o vlivné politiky, obchodní magnáty, ale i zločince a lidi, kteří nechtějí, aby se o jejich přítomnosti vědělo. Tak či tak ale budou potřebovat odpovídající prostředí.

To nabídne bud nová "výletní" loď typu Beluga a nebo poslouží i vaše stará, jen ji musíte znovu vybavit pro potřeby transportu VIP. Protože mezi bednami v nákladovém prostoru se rozhodně mačkat nebudou. Pokud nemáte koupenou verzi Horizons, jistě vás potěší fakt, že transport významných osob patří k updatu 1.7 základní verze hry, takže se k němu, na rozdíl od stíhaček, dostanete i bez datadisku Guardians. Oba updaty nabízí opravdu velké množství novinek a oprav chyb, o čemž se můžete přesvědčit sami v tomto seznamu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články