Dilema nad pohledem třetí osoby ve videodeníčku českého RPG Kingdom Come: Deliverance
zdroj: tisková zpráva

Dilema nad pohledem třetí osoby ve videodeníčku českého RPG Kingdom Come: Deliverance

2. 12. 2014 21:57 | Video | autor: Aleš Smutný |

Další z videodeníků Warhorse Studios k vývoji historického RPG Kingdom Come: Deliverance je tady. Dan Vávra v něm, poté, co opustí pole neobratných a nadbytečných vtípků, vysvětluje co nás čeká v oblasti alfa verze, respektive rané alfa verze a hlavně co čeká je, vývojáře, ve studiu v rámci další tvorby hry. Nu a jako obvykle je co poslouchat a sledovat.

Raná alfa verze by měla přejít do „standardní“ 17. prosince, ale jen když vše půjde jak má – což nebývá pravidlem skoro nikde. Ale tým by rád alfu vydal jako vánoční dárek, tak budeme držet palce. Podíváte se do předělaného motion capture studia, kde nyní mohou vývojáři sledovat okamžitou podobu pohybů herce ve virtuálním prostoru. Navíc už se týmu povedlo rozběhat konzolovou verzi hry, byť se prý po minutě zhroutí a běží asi v pěti framech za vteřinu. Ale je to zjevný pokrok a celkem běžná věc při vývoji.

Nejzajímavější je ale část o stretch goalech v crowdfundingu na stránkách. Momentálně totiž není žádný nový aktivní a důvod je logický. Tým je zaplavený prací a pokud přidá něco náročného, opět to odčerpá pracovní sílu a zavalí už tak víc, než zaměstnaný tým. Warhorse se rozhodli pro nejlepší možné řešení a momentálně nehodlají zbytečně vymýšlet další stretch goaly. Tomuto rozhodnutí mohu jen zatleskat, protože tyto cíle nejsou povinností a nemá smysl vytvářet další prvky, které nebyly nutně naplánovány jen pro to, aby byl další stretch goal.

Což vede k dalšímu tématu a to úvahám, zda nakonec nezavést kameru z pohledu třetí osoby. Ačkoliv to původně nebylo plánováno, Warhorsové nad tím přemýšlí a nakonec vypsali anketu, aby věděli, kolik lidí naštvou a kolika se nápad líbí. Dopadlo to tak, jak to dopadá, když potřebujete jasný výsledek – pohledy ano/ ne/ je mi to jedno byly rovnoměrně rozdělené.

Studio se ale rozhodlo nakonec tímto směrem nejít, aby nenaštvali dvacet procent podporovatelů, kteří řekli jasné ne jinému pohledu, než je ten z vlastních očí. A ačkoliv moc nechápu, proč by jim mělo vadit, že si někdo přepne kameru za rameno postavy, je pěkné, že Warhorse nechce měnit vlastnosti hry, na níž těchto dvacet procent lidí přispělo. Ve videu se toho dozvíte ještě víc, ale to už se musíte podívat sami...

Nejnovější články