Call of Duty: Black Ops III si v multiplayeru bere nápady od všech konkurentů
zdroj: tisková zpráva

Call of Duty: Black Ops III si v multiplayeru bere nápady od všech konkurentů

17. 8. 2015 10:35 | Video | autor: Aleš Smutný |

Ačkoliv tématicky válečné střílečky už několik let stagnují, co se týče herních prvků, v multiplayeru se FPS předhání v tom, jakým prvkem se stanou unikátními. Zatímco v reálném světě zasazené hry jsou limitované právě realističností, ve chvíli, kdy vkročíte na pole sci-fi, je vše dovoleno a to i z hlediska designu. Nu a samozřejmě, že všichni se po očku dívají po konkurenci a jejich prvky nenápadně začleňují do svého arzenálu. Stejně je to i s Call of Duty: Black Ops III, jak vám ukáže video předvádějící všechny zásadní prvky, jež na bojišti půjde v rámci pohybu využít.

Jelikož zápletka třetích Black Ops umožňuje jakékoliv fantaskní žonglování se schopnostmi, Treyarch se nijak nedrží zkrátka. Do hry tvůrci cpou vše, co jinde fungovalo a to včetně Advanced Warfare, která tímto všeobjímajícím směrem vykročila dříve. Což ovšem není kritika – bylo by nesmyslné nevyužít prvek, který rozšiřuje hratelnost a zjevně hráče baví. Tím spíš, že Call of Duty už je zcela přiznanou arkádou, která podobné kousky vítá.

Takže v Black Ops III už můžete vidět prvky z Halo, Titanfallu, Crysis, Brinku a nejspíš ještě několika her, na něž jsem si nevzpomněl. Dynamickou, arkádovou akci tak podporuje neomezený sprint, který doplňuje plynulé přeskakování překážek, během nějž stále můžete střílet. Thrust Jump, místní ekvivalent jetpacku respektive dávného poskakování z Halo přenáší ještě více hratelnost vertikálním směrem. Nicméně ten vylepšuje ve stylu Titanfallu o detailnější ovládání během letu a především pobíhání po stěnách.

zdroj: Archiv

Skoky jdou kombinovat i s powerslidem, který vám umožní sklouznout se po zemi, zatímco pálíte na překvapeného soupeře. Povedeně vypadá plavání, které dodává akci další prvek a mapám samozřejmě i další prostor. Nejdůležitější bude, jak vše půjde ovládat. Sekvence, kde se během sprintu po zdi hráč otočí pomocí Thrust Jumpu a vydá se zpět a přitom pořád střílí vypadá působivě. Jen to pak zvládnout i ve hře.

Call of Duty se prostě definitivně vydává směrem zběsilé arkádové akce, která s sebou ale také zjevně ponese vysoké nároky na hráčské reflexy. Multiplayerová beta Black Ops III začne na PS4 pozítří a PC s Xbox One budou následovat později. Více si přečtěte v tomto článku. Hra pak vyjde na PC a konzole 6. listopadu.

Nejnovější články