Budovatelská strategie Rebuild je o přežití ve městě plném zombií
zdroj: tisková zpráva

Budovatelská strategie Rebuild je o přežití ve městě plném zombií

22. 5. 2014 14:59 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Chyběla i vám při hraní FarmVille chyběla možnost poslat nádeníky na smrt nebo bránit kravín před nájezdy zombies? Pokud odpovídáte ano i ne, pak věnujte zvýšenou pozornost budovatelské strategii Rebuild: Gangs of Deadsville, která byla před pád dny v rozpracované verzi vydána na Steamu. Vedle značné podobnosti se stylizací browserových strategií se Rebuild snaží zkombinovat tématiku obnovování osady se světem zombie apokalypsy. A přestože vypadá nachlup stejně jako FarmVille, podobnost obou her je naštěstí pouze povrchní. 

Rebuild přichází ze světa flashových/mobilních her, čímž se promptně vysvětluje důvod pseudo komiksového vizuálního zpracování, které se "malinko" pere s tématem světa po konci světa. Rebuild: Gangs of Deadsville má předchůdce ve hrách Rebuild 1 a 2, které si vysloužily vysoká hodnocení, a přišly se zajímavě koncipovanou hratelností. 

Autorka her Sarah Northway vybrala loni na vývoj Gangs of Deadsville na Kickstarteru přes 41 tisíc dolarů (požadovala 25 tisíc), takže jistou komunitu fanoušků sérii nelze upřít. Rebuild: Gangs of Deadsville je první hrou Sarah na Steamu a má se jednat o jakousi "definitivní vizi" celého nápadu na zombie městský simulátor, který poprvé realizovala v Rebuild 1.

Rebuild: Gangs of Deadsville zdroj: tisková zpráva

Principem Rebuild her není jenom generické stavění baráčků, ale především vysílání skupiny přeživších na různé mise. Mohou být stavebního charakteru, souviset se střežením barikád a obranou města nebo může jít přímo o nájezdy na území nepřítele s cílem získat suroviny nezbytné pro udržení a přežití osady.

Do standardní budovatelské strategie se tak silně cpe element vypiplávání si speciálních charakterů z RPG her. Celkem se nabízí 20 typů povolání, 5 typů schopností, 35 technologií a 50 budov, přičemž je možné hru hrát v real-time i tahovém módu. 

Právě takto odlišné pojetí městského stavění činí z Rebuild veskrze zajímavý projekt navzdory vizuálu, který jednoho donutí zapřemýšlet na vypícháním vlastních očí.

Navrch Rebuild: Gangs of Deadsville přidává i znovuhratelnost, hromady náhodných událostí a časem slibuje přihodit také kampaň, více náhodných události nebo třeba NPC děti. Které ve světě hry jistě dopadnou skvěle.

Další detaily zjišťujte na oficiálním webu hry, popřípadě na steamové stránce hry.

zdroj: Archiv

Nejnovější články