Aztékové v Europa Universalis IV: El Dorado chrání vesmír lidskými oběťmi
zdroj: tisková zpráva

Aztékové v Europa Universalis IV: El Dorado chrání vesmír lidskými oběťmi

25. 2. 2015 15:02 | Video | autor: Aleš Smutný |

Milovníci strategií od Paradoxu jistě mají v kalendáři zakroužkované zítřejší datum, kdy vychází další velký datadisk pro Europa Universalis IV jménem El Dorado. Ačkoliv jsme vás průběžně informovali o co všechno původní hru rozšíří, tvůrci vše sesumírovali v sedmiminutovém videu, která přehledně a názorně představí všechny novinky a nápady implementované v rámci tohoto DLC.

Jak už název napovídá, středobodem zájmu Europa Universalis IV: El Dorado bude Střední a Jižní Amerika a trojice národů s unikátními náboženstvími – Aztékové, Mayové a Inkové. Skvěle tak zní třeba systém aztécké víry, která počítá s koncem vesmíru, pokud nebude vládnoucí třída bohy udobřovat lidskými oběťmi. Takže vám ve hře naskočí počítadlo Doom a pokud dosáhne stovky, vesmír sice neskončí, ale s vaším státem to půjde pořádně z kopce.

Lék na tuto blížící se zkázu je jasný. Oběti, oběti a pokud to nepomáhá, ještě nějaké oběti. Z lidí se stane další komodita, přičemž můžete ponoukat i spojence a nebo vazalské státy, aby vám nějakými těmi vykuchanými srdíčky pomohli. Specifikům dalších náboženství se věnuje výrazná část vývojářského deníčku a je vidět, že si v paradoxu dali záležet na tom, aby každé náboženství bylo herně unikátní.

zdroj: Archiv

Rozšíření se ale dočká i objevitelská část hry. Za hledáním pokladů i samotného El Dorada budete vysílat své conquistadory a pokud vás nebavilo manuální prozkoumávání širých oceánů, trn z myši vám vytrhne systém plánování objevitelských cest. Ještě větší roli nyní bude hrát pirátství, kterým se bude dát solidně parazitovat na systému lodí se zlatem z kolonií.

Nu a s tématem DLC nesouvisející, ale o to významnější novinkou pak bude možnost tvorby národů i celého světa. Té jsme se blíže věnovali už v tomto článku, kde také najdete rozmáchlou demonstraci toho, jak si můžete vytvořit zcela unikátní stát, jako jsou třeba vývojáři vytvořené inuitské Amazonky od Černého moře. Europa Universalis IV: El Dorado by tak měla přinést pořádné oživení původní hry, o čemž se přesvědčíme zítra.

Nejnovější články