V nabídce GOG zažívá digitální premiéru trojice her od LucasArts včetně westernové střílečky Outlaws
zdroj: tisková zpráva

V nabídce GOG zažívá digitální premiéru trojice her od LucasArts včetně westernové střílečky Outlaws

20. 3. 2015 19:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Od té doby, co Disney koupila LucasFilm a tím pádem i LucasArts, zažívají fanoušci starších her na GOG hody. Už se dočkali nálože Star Wars her i několika dalších pamětihodných kousků a za pozornost stojí i čerstvá várka, která nabízí parádní mix akcí a adventur z dílny LucasArt včetně OutlawsZak McKracken and the Alien Mindbenders nebo Indiana Jones and the Emperor's Tomb. Nutno dodat, že všechny tři jmenované hry jsou v digitální podobě k dispozici vůbec poprvé. Hurá!

Nejnovějším kouskem v nové nabídce GOG je Indiana Jones and the Emperor's Tomb. I když mám osobně raději o něco starší Infernal Machine, pamatuju si, že jsem se tehdy docela dobře bavil i u Hrobky Císaře. Žádná pecka to nebyla ani v době vydání, ale v kontextu žánru šlo o fajn akční adventuru, která vyplnila čekání na dalšího Tomb Raidera. A nám, fanouškům filmového archeologa, dala zase další možnost vžít se do své oblíbené ikony alespoň virtuálně. Emperor's Tomb se časem možná objeví i jinde, ale GOG má tu čest vydat tenhle kousek digitálně jako první, navíc samozřejmě bez DRM, jak je u portálu zvykem.

Další digitální premiéru si na GOG odbyla first person střílečka Outlaws, jedna z mála westernových fps vůbec a navíc hodně povedená. Outlaws sice ve své době (1997) trošku doplácela na nastupující 3D vlnu, ale to jí na zábavnosti nic neubírá. Vlastně skoro přesně rok po vydání Outlaws vyšel první Unreal, který tehdy všem vytřel zrak a 2D to mělo svého času spočítané. Pokud patříte k mladší generaci a Outlaws jste nikdy nehráli, překousněte dnes už nevábný grafický kabátek a hru zkuste. Pokud dáte hře šanci, nebudete litovat.

Třetí a poslední digitální premiérou je Zak McKracken and the Alien Mindbenders, jedna z nejlepších starých adventur. Zak McKracken je napěchovaný humorem, dobrými hádankami a příběhem, na který se nezapomíná. Jen se trochu bojím, že dnešním hráčům už nepůjde staré a přiznejme si to, dost krkolomné, ovládání přes prsty. Ale to je holt riziko všech starých her.

gog disney games zdroj: tisková zpráva

Další adventurou, která ční nad drtivou většinu ostatních, je Monkey Island 2: LeChuck's Revenge. Nejde sice o úplně původní hru, ale o její Special Edition úpravu. Jak ale jistě víte, můžete si novou grafiku a zvuky přepnout do starého vizuálu a užít si jednu z nejlepších adventur vůbec.

GOG dále nabízí i sci-fi adventuru The Dig a fantasy adventuru Loom. Opět jde o perly žánru, které by rozhodně neměly chybět ve sbírce žádnému staromilci nebo milovníkovi adventur. Poslední tři jmenované hry lze navíc pořídit se slevou 20 %, takže se můžete ke klasikám dostat trošku levněji.

Zbytek už dříve vydaných her od LucasArts najdete pod tímto odkazem. Vedle toho na GOG probíhá taky aktuální víkendová sleva na adventury (Syberia, Amerzone, Atlantis) a RPGčka (Avernum, Eschalon, Unrest), ale je mezi nimi i pár kousků z jiných žánrů (Iron Storm, Moto Racer, Haegemonia...). Inu pro každého něco, od klasik až po novější kousky různých žánrů. Jako by toho času už teď nebylo málo...

Nejnovější články