Úspěšná free-to-play tahová strategie Affected Zone Tactics vychází i v Evropě
zdroj: tisková zpráva

Úspěšná free-to-play tahová strategie Affected Zone Tactics vychází i v Evropě

11. 1. 2016 14:16 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Rusko je líhní free-to-play titulů a mezi ty úspěšnější patří i free-to-play tahová strategie Affected Zone Tactics. Ta v lokalizované verzi vyjde nově i v EU, přičemž k dispozici je už betaverze, kterou si můžete vyzkoušet na oficiálních stránkách. Zasazením jde o postapokalyptický příběh, v němž se v roli šéfa žoldnéřské skupiny snažíte získat co nejvíce zdrojů nově objeveného paralelního světa, o které soupeříte s jinými hráči a jejich jednotkami.

Souboje s druhým týmem probíhají na bojišti, kde musíte zajmout vlajku protivníkova týmu. Tahový systém, v němž pohybujete s jednotlivými vojáky vypadá nadějně, zvláště, pokud se tvůrcům podařilo dobře vybalancovat jednotlivá povolání. Těch bude pro každého žoldáka hned několik, takže ve skladbě týmu by měla mít hra velkou oporu.

Samozřejmě největším otazníkem je samotný F2P model, který, pro případný úspěch i v Evropě, musí být nastavený rozumně, což zatím nepoznáme, jelikož sekce Shop ještě není aktivní. Je tu ale hned několik potenciálních háčků. V Affected Zone Tactics si levelujete svou hlavní postavu, což vám následně umožňuje stavět využít víc upgradů, od počtu žoldnéřů v kasárnách až po lepší výzbroj a výstroj.

Jednotlivé vojáky také vylepšujete a k tomu ještě vedete výzkum, což může být spousta mikrotransakcí. Jelikož jde hra primárně PvP je to spousta otazníků, které mohou znamenat špatné vybalancování multiplayeru, kdy vás budou válcovat hráči, kteří do hry prostě investovali víc. Na druhou stranu, své popularity snad titul nedosáhl přílišným tlačením na pilu. Každopádně, u tohoto modelu platí, že za zkoušku nic nedáte, tedy kromě času. Podívejte se na oficiální stránky a trailer níže, třeba vám tenhle tahový kousek sedne.

Nejnovější články