Ukázka skupinového boje z nové verze Final Fantasy XIV
zdroj: tisková zpráva

Ukázka skupinového boje z nové verze Final Fantasy XIV

3. 9. 2012 13:35 | Téma | autor: Petr Poláček |

Jednou ze změn, kterou přinese nová verze Final Fantasy XIV, je párty systém zvaný limit brake, v jehož rámci členové grupy standardními útoky dobíjí ukazatel speciálního útoku, který po naplnění může kdokoli z party aktivovat. Kdo si pamatuje fungování limit breaku třeba z FF VII, má docela přesnou představu, jak to bude fungovat v nové verzi FFXIV, jejíž alfa test začne už zanedlouho.

Pokud jde ještě o limit break, dobíjí se nejenom s každým útokem, ale i správně načasovaným léčením nebo blokem. Záleží na systému, jak danou akci vyhodnotí. Každý limit break útok má několik fází a účinek takového útoku je vázán nejenom na povolání postavy, která ho spustí, ale samozřejmě i na jejím levelu. Důvodem, pro zařazení podobného prvku, je snaha tvůrců o dosažení větší dynamiky a zatraktivnění závěrečných fází soubojů. Nehledě na to, že celá tato mechanika slouží k rozvinutí spolupráce mezi členy party.

Zatímco beta test nové verze FFXIV je ještě hudbou budoucnosti, alpha test, ve kterém nepůjde o testování herních, nýbrž spíše technických aspektů hry, je za rohem. Bude rozdělen do čtyř fází, přičemž ta první bude určena pouze hráčům v Japonsku. Až té druhé se budou moci účastnit i hráči ve světě. Do alpha testu se můžete přihlásit za tímto odkazem, pokud jste aktivními hráči FFXIV.

zdroj: Archiv

A jak to bude s celým slavným přechodem Final Fantasy XIV na novou verzi s podtitulem A Realm Reborn? Servery se současnou verzi budou vypnuty 11. listopadu, pak se tvůrci budou soustředit na dodělání a spuštění nové verze. Ale pozor, pozice s vašimi postavami se budou naposledy ukládat už 1. listopadu. Jinak řečeno, to co si nahrajete mezi 2. a 11. listopadem, už pak po aktivaci savu v nové verzi nenajdete.

Tvůrci ještě nejsou stoprocentně rozhodnutí, jestli po vypnutí serverů a krátké pauze současnou verzi FFXIV nahodí k bezplatnému hraní všemi, co budou mít zaplacené předplatné k 30. září tohoto roku. O tuhle verzi by se ale nijak nemohli starat, ani ji updatovat – pokud ji opravdu spustí, tak jen proto, aby fanoušci měli co hrát a kde komunikovat, než dojde ke spuštění Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. A na závěr, pokud jste už viděli video a přečetli informace, se můžete mrknout na pár obrázků v galerii, které prezentují dvě nová povolání: Anarchist a Summoner.

 

Nejnovější články