The Last of Us boduje, prodala 3,4 milionů kopií
zdroj: tisková zpráva

The Last of Us boduje, prodala 3,4 milionů kopií

9. 7. 2013 18:22 | Téma | autor: Aleš Smutný |

S novými značkami to bývá těžké. Nikdy si nemůžete být jistí, jak uspějí, protože nemají reklamu v podobě prvního dílu, který byl úspěšný (jinak by se nedělalo pokračování). Platí to i v případě osvědčených studií jako je Naughty Dog. Jenže, když máte dobrý svět, dobrý marketing, skvělé recenze a dobrou odezvu od hráčů, byl by v tom čert, aby hra neuspěla.

Jak se ale zdá, jen ti nejvíce optimističtí jedinci čekali, že The Last of Us vezme peněženky hráčů takovým útokem. Za první tři týdny se totiž prodaly 3,4 milionů kopií téhle pekelně atmosférické survival zombie (houbí) záležitosti, což The Last of Us katapultovalo na post nejrychleji prodávané PlayStation 3 za tento rok, a nejrychleji prodávané nové značky na PS3 vůbec.

Je jisté, že si The Last of Us tenhle úspěch zaslouží, ne nadarmo získala hra desítku nejen u nás, ale u nemalé části kritické obce. Není divu, že je šéf Sony Computer Entertainment, Šúhej Jošida nadšený:

„Taková prodejní čísla jsou bezesporu potvrzením kvalit úspěšného titulu, jakým The Last of Us je. Lidé v Naughty Dog jsou opravodí vizionáři a jejich vypravěčské schopnosti nemají konkurenci“.

Pokud chcete další porovnání, letos The Last of Us v rychlosti prodejů překonaly jen multiplatformní trháky včetně Bioshock: Infinite a Tomb Raider. Z her od Naughty Dog jej v počtu kusů překonalo jen Uncharted 3, ale nejspíše jen díky tomu, že bylo vydáno uprostřed týdne, a tak mělo pár dní v konečném zúčtování navíc k dobru.

Nejnovější články