Starosta Las Vegas brojí proti Rainbow Six Vegas
zdroj: tisková zpráva

Starosta Las Vegas brojí proti Rainbow Six Vegas

15. 7. 2006 23:23 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Nevyzná se ve hrách a o sérii Rainbow Six v životě neslyšel.

Když ale za Oscarem Goodmanem, starostou Las Vegas přišel reportér tamního deníku Review-Journal a pověděl mu základní premisu chystané týmové akce Rainbow Six: Vegas, velice se rozzlobil: "Hra může uškodit městu po ekonomické stránce svým příběhem o útoku teroristů, jelikož v reálu je Las Vegas vnímáno jako nejbezpečnější místo v USA a za kampaně pro přilákání turistů utrácíme stovky milionů dolarů". I kvůli faktu, že hry jsou čím dál realističtější, se rozhodl bojovat proti uvedení nového dílu Rainbow Six na pulty obchodů, aby město nebylo vyobrazeno v jakékoli souvislosti s teroristy.

Rozhněvaný starosta je ochoten hnát celou věc až k soudu a stejně jako znepokojení zástupci firem provozujících kasina pověřil právníky, aby zkusili najít něco, čím by hra porušovala ochranné známky Las Vegas a na co by ji mohli nachytat. S tím naštěstí UbiSoft dopředu počítal. Přestože detailně ztvárnil ikony města jako repliku Eiffelovy věže či hlavní třídu Fremont Street, názvy budov a podniků jsou ve hře smyšlené, byť Calypso svým zakulaceným tvarem silně připomíná skutečný hotel Bellagio u jezera a fontány - viz nové screenshoty:

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

A jak na to reagoval UbiSoft? Svou argumentaci logicky postavil na tom, že příběh, v němž město hráč před teroristy ochraňuje a nenavádí je tedy k ničemu závadnému, je fiktivní a proto by na něj mělo být nahlíženo jako například na knihy a filmy Con Air nebo bondovku Diamonds Are Forever. Páté Rainbow Six ponese označení M (jen pro dospělé) a tomu se prý přizpůsobí i marketing. Las Vegas designéři navštívili osobně a vybrali si ho, protože je dobře známo po celém světě a na jeho ostře osvětlených dominantách se dá výborně demonstrovat síla technologií next-gen konzolí PS3/X360, pro něž hra vyjde v listopadu a později dorazí rovněž na PC. Oslovení experti si nemyslí, že by Rainbow Six Vegas odradilo návštěvníky. Podle nich se kritika snese spíš na UbiSoft za kontroverzi provázející titul a jeho násilnou tématiku.
zdroj: ReviewJournal, Firingsquad

jd

Nejnovější články