Shadowrun se zkusí vrátit s pomocí Kickstarteru
zdroj: tisková zpráva

Shadowrun se zkusí vrátit s pomocí Kickstarteru

4. 4. 2012 18:35 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Přiznejme si to na rovinu, poslední videoherní Shadowrun své papírové předloze tak nějak nesahal ani po křemíkem nadupané kotníky.

Nicméně současný, stále silnější, trend a dá se říci i fenomén financování projektů skrze Kickstarter motivoval Jordana Weismana, aby přivedl zpět Shadowrun věrný původní předloze.


Tuhle cyberpunkovou legendu by měl oživit tým Harebrained Schemes a už vytvořený Kickstarter najdete tady. Shadowrun Returns, jak se hra jmenuje, by měl být 2D tahovkou s velkou mírou interakce se světem a příběhem a taktickým soubojovým systémem. Studiu se podařilo získat licenci pro vývoj hry na PC a tablety a podle všeho by se měl vrátit klasický Shadowrun s pouličními samuraji, deckery, šamany atd.

K dispozici bude i level editor a snad i sdílení jednotlivých runnerů. Weisman si dal za cíl získat 400 tisíc dolarů a přidává se zároveň k projektu Kicking it Forward, kdy se 5 % ze zisku zase vrátí do koloběhu v Kickstarteru. Mimochodem, pokud byste dali deset tisíc dolarů, přijede za vámi domů Mike Mulvihill, který původní Shadowrun designoval a povede vám a dalším pěti kamarádům hru stolního Shadowrunu. Mimochodem Mulvihill by měl spolupracovat i na této hře.

Nejnovější články