SCORE 159 s Quake Wars a Company of Heroes 2
zdroj: tisková zpráva

SCORE 159 s Quake Wars a Company of Heroes 2

23. 4. 2007 18:18 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Květnové SCORE je vytištěno a obálku se Stalkerem střídá neméně temný motiv Enemy Territory: Quake Wars, což je zároveň „obálkový“ článek 159.

news zdroj: tisková zpráva čísla. Vedle toho vám časopis představí spoustu připravovaných her včetně Company of Heroes: Opposing Fronts (podrobnosti, co zatím nejsou na webu - ukázka níže), Team Fortress 2 (další detaily o zbraních a mapách), Zaklínače (vlastní dojmy z prezentace u vývojářů ve Varšavě) a dále pak Grand Theft Auto IV, The Settlers 6, Saboteur, Medieval II: Total War Kingdoms nebo Empire Earth III. Chcete-li hrát kvalitně a přitom zadarmo, pak určitě nalistujete téma "To nejlepší z modů", ve kterém vám SCORE doporučí desítky nejkvalitnějších úprav pro populární hry jako Half-Life 2, Warcraft 3 nebo Battlefield 2. Navrch se kolegové věnují fenoménu Warhammer a zabývají se také našimi nebohými západními sousedy, kteří musejí v distribuci počítačových her trpět přísnou cenzuru. Citace z článku o pokračování Company of Heroes:

    Britská základní pěchota se jmenuje Tommies, může disponovat granáty i lehkými kulomety a (nejen ona) dostane do vínku celou škálu schopností, které ji různými způsoby více či méně ochrání – za všechny jmenujme třeba kopání zákopů či automatické zaujmutí obranného postoje po vstupu do neutrálního, popř. nepřátelského prostoru. Na úkor rychlosti se tak stanou o něco odolnějšími a nepřátelskou palbu opětují rychleji, což je sice fajn, ale někdy se prostě potřebujete přesunout svižněji než slimák. A v tu chvíli nastupují důstojníci-poručíci se svou podpůrnou pasivní vlastností...

    Ale ještě se vrátíme k těm zákopům, protože Mosqueira jejich všechny funkce zajímavě popisuje: „Můžou být vybudovány kdekoliv na mapě, a když se do nich pěchota napáskuje, bombardování jim maximálně tak nasype hlínu za krk. Musíte na ně s granáty a plamenomety. Pokud je přemůžete, nic vám nebrání obsazení jejich hnízdečka, čímž ztratí veškerou nabytou výhodu.“ Podotýkáme, že Joshua mluvil pouze o zákopech, jiné výhody stále zůstávají. Tak třeba ta týkající se mobility britské armády. Zapomeňte na cihlové baráky, milovníci čaje jsou kočovní jako cikání, takže se kdykoliv mohou sbalit a celou (mimochodem zamaskovatelnou) základnu přesunout někam jinam. (Ne)výhody jsou zcela zřejmé – lze takto nepříjemně překvapit oponenta náhlým útokem do zátylku, ovšem stejně nepříjemné překvapení může provést on nám, protože ví, že při transportu jsou všichni zranitelnější a trempovi se navíc pozastaví přísun surovin. Takže budeme nahraní a nepořídíme. Škoda, málo toho na výběr rozhodně není. Od zmiňovaných Tommies, dále protitankových ženistů, kapitánů přes pěchotní transporty, lehký tank M5 Stuart až po střední Cromwell a monstrózní Firefly... [více v preview CoH: Opposing Fronts ve SCORE 159]
Našláplou rubriku preview následuje relativně slabší sekce recenzí, ale tak jako tak si v aktuálním SCORE přečtete šestnáct upřímných verdiktů – mj. Virtua Tennis 3, Silent Hunter 4, Ancient Wars: Sparta, The Elder Scrolls IV: Shivering Isles nebo Návrat na ostrov pokladů. A DVD disk? Už tradičně čtyři plné hry - ilegální závody Crashday aneb bouračky, vylepšování a kolize (40%, 2006, česká verze), jedna z nejlepších a nejprodávanějších tycoonovek Rollercoaster Tycoon 2 Gold (73%, 2002, hra s oběma datadisky), logický rychlík Itch! od JoWoodu a nakonec stále populární kompletní edice simulace středověkého života, Europa 1400: The Guild GOLD (základní hra v češtině, datadisk anglicky). SCORE 159 bude v prodeji od zítřka, 24. dubna 2007.
zdroj: PR

jd

Nejnovější články