SCORE 156 s Burning Crusade a Fish Fillets 2
zdroj: tisková zpráva

SCORE 156 s Burning Crusade a Fish Fillets 2

26. 1. 2007 10:10 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Hlavním tématem 156.

news zdroj: tisková zpráva čísla časopisu, který již najdete na stáncích, jsou online hry. K rozsáhlé recenzi ostré verze datadisku World of Warcraft: The Burning Crusade totiž SCORE přihodilo i 12-stránkové téma o fenoménu online her, kde se dozvíte vše o historii žánru, nejlepších MMO hrách, nebo třeba tipy na ty, které jsou zadarmo a přesto zábavné. Navíc na DVD naleznete desítku trial či free klientů (např. WoW, EverQuest II, SW: Galaxies, Second Life aj.), takže můžete ušetřit stahování mnoho GB. Sekce recenzí je na poměry současného sucha docela úrodná, protože obsahuje řadu únorových titulů. Jmenujme domácí dvojici Fish Fillets 2 (citace níže) a UFO: Afterlight od IDEA games, válečnou arkádovou simulaci Battlestations Midway, nedávno oznámené Životní příběhy Simů a samozřejmě nechybí ani hodnocení prosincových kousků jako Rainbow Six Vegas, Trackmania United nebo Runaway 2.

    Jako věrní hráči prvního dílu Fish Fillets jsme si chvíli zvykali na různé principy, které Altar od minula o něco zlehčil. Rozhodně nejzásadnější změnou ve dvojce je možnost klesat s nákladem na hřbetě. Volba, která v jednotce znamenala smrt rybičky, zde funguje úplně běžně a nemůžeme říct, že je to úplně špatný nápad. Ničeho dalšího, v rámci samotného hraní, jsme si již nepovšimli, a tak nejpodstatnější změnou, zrychlující hratelnost a zlehčující hru, je funkce klávesy Backspace, která vrací zpět poslední provedený pohyb a to tak, že donekonečna. Klávesy uložení navíc pořád fungují, akorát od minula, kde byly naprosto klíčovou záležitostí, se zde kloní trochu do ústraní. Altar od samého začátku sliboval vyšší přístupnost hráčskému spektru, úlevy v obtížnosti ale nejsou tak velké, jak jsme od začátku pesimisticky čekali. Což myslíme jako pochvalu – výsledek je totiž vyvážený.

    Fish Fillets 2 má, stejně jako první díl, jakýsi (do značné míry nepodstatný) příběh. V reálu si ho patrně nikdo dvakrát nevšimne a špiónská poslání hlavních hrdinů jsou až na třetí koleji. Hlavní úkol je stále stejný, dostat z lokace ven všechny vaše postavičky. Mnohdy však narazíte na pasáže, které mají vchod uvolněný od samého začátku a nepovinným úkolem lokace je sesbírat malé hvězdičky různě zablokované v koutech místnosti. Za nasbírané hvězdy se vám v menu otevírají bonusy, mezi něž patří např. speciální puzzle s motivy hry (které se skládá speciální logickou formou), symbolická Making Of či nejrůznější herní videa. Komu však záleží pouze na příběhové kostře bez bonusových levelů, může se na ně naštěstí úplně vykašlat. Obvykle je totiž získání hvězdičky mnohem těžší než odstranění překážek blokujících východ... [více v recenzi Fish Fillets 2 ve SCORE]
Pokud vás zajímá spíše budoucnost, pak si můžete přečíst ZOOM o Tomb Raider Anniversary nebo souhrn čerstvých informací o Hellgate London a Bioshocku. V novinkách SCORE odhaluje další díly logické české hry Gumboy, čímž se plynule dostáváme k plným hrám. Minule avizovaný Gun musela redakce SCORE odsunout na pozdější termín (zhruba za půl roku) kvůli čerstvému vydání lokalizované verze od Cenegy. Náhradou se stal právě půl roku starý Gumboy (69%, mimochodem první česká hra na Steamu, výherce ceny pro nejlepší indie hru roku na serveru GameTunnel a nej internetové hry měsíce v EDGE), politickou strategii Republic: The Revolution (70%, 2003), akci Mizerové II / Bad Boys II (42%, 2004) a stařičkou slovenskou adventuru Ztracený ostrov (30%, 2000) s dabingem Jiřího Lábuse. Na závěr ještě malá zajímavost – výhradně pro předplatitele SCORE existuje „čistá“ obálka zcela bez nadpisů (obrázek).
zdroj: PR

jd

Nejnovější články