Rozlučka Hratelně.cz
zdroj: tisková zpráva

Rozlučka Hratelně.cz

22. 6. 2009 14:14 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Centrum Holdings spustilo smršť zavírání menších oborových webů a odnesl to i ten s herní sexbombou. NEKROLOG

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Když jsme před časem nakousli, že brzy ukončí svůj provoz jeden menší český herní web, mysleli jsme právě tento. S názvem poněkud zvláštního významu, který jen dokazuje jeho mládí (lepší domény už tehdy asi byly zabrané?). Po téměř měsíci bez jakékoli aktualizace se dnes o půlnoci na stránkách Hratelne.cz objevil krátký rozlučkový článek, doplněný fotkami kmenových členů nyní rozpuštěné redakce:

    Důvod proč Hratelně nadobro opouští vody herních webů je celkem prostý – finanční krize, která postihla média svojí účinností nejvíc. Centrum Holdings tak spustilo smršť zavírání menších webů, která se mimo jiné nevyhnula ani například dlouhá léta zaběhnutému FilmPubu.

    Mohli jsme se vztekat, jak chtěli, ale bylo nám to houby platné.

    Za dobu naší existence jsme se snažili informovat o hrách, tu a tam pobavit – a vytvořit plnohodnotnou databázi virtuálních sexbomb. Víme, že ne každému náš způsob seděl, ale takový je život. Naštěstí jsme měli i své oddané čtenáře, kterým chceme poděkovat, že nás ty roky podrželi. Snad se jednou sejdeme nad nějakým jiným herním projektem... [více]
Zvětšit zdroj: tisková zpráva Hratelne.cz fungovalo od roku 2007, zpočátku pod střechou portálu Showbizz, a jeho návštěvnost nebyla auditována (těch 12481 reálných uživatelů v Netmonitoru za duben jsou flashovky, jiný server). Provozovala ho společnost Centrum Holdings, která je - trochu paradoxně vzhledem k zdůvodnění výše - dvojkou českého internetu co se týče příjmů z inzerce. Web obsahem rozjel spolu s dalšími autory (Havlis, Dreb aj.) z Gamecenter.cz člověk jménem Lukáš Bašta. Později, i kvůli neshodám s provozovatelem, ale odešel za Jírou Sládkem, který hry v celém Centru hodně propagoval, za lepším do Novy. A přenechal vedení Hratelně své (nyní už ex-)přítelkyni Alžbětě Trojanové (ex-GameStar), ale ani ta ho nicméně neměla jako práci na plný úvazek (souběžně studovala VŠ).

Co však přetrvalo, bylo bulvárnější profilování se, aneb takové hledání svého místa na slunci. Nebyla proto nouze o zprávy o sexbombách v nějaké souvislosti s hrami nebo třeba o tom, že někdo v Americe močil na svou konzoli, které se vždy zaručeně staly těmi nejčtenějšími. Problémy podle insiderů začaly v době, kdy se Centrum spojilo s Atlasem a nastoupili ředitelé s menším a menším zájmem o hry, kteří upřednostňovali jiné sekce typu Bleskově.cz nebo Zena.cz.

Postupem času, jak se výrazně ztenčoval rozpočet Hratelně, se viditelně zkracovala i délka novinek. Centrum Holdings se pak ještě v předsmrtné křeči snažilo najít nového provozovatele, ale to se zjevně nepodařilo, a tak bylo rozhodnuto o jeho uzavření. Závěrem podotkněme, že po starším Gamez.cz se jedná o již druhý zrušený herní web od této společnosti, čímž následuje lońský zánik GamePro.cz od IDG Czech.

Update 23.6. - z Hratelně nenadále zmizel včerejší rozlučkový článek, byly vypnuty všechny tamní diskuse a jeho redaktorům byl beze slova zamezen přístup do systému.
zdroj: Hratelne, vlastní, Google Picasa

jd

Nejnovější články