Rocksteady otevřeli s Batmanem cestu dalším comicsům od DC
zdroj: tisková zpráva

Rocksteady otevřeli s Batmanem cestu dalším comicsům od DC

9. 12. 2011 15:21 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Hry podle comicsů, to byla vždycky spíše bolet, nežli potěšení a postupem času člověk snižoval a snižoval své nároky na hru, v níž by se vyskytovali jeho oblíbení hrdinové.

Nicméně tyto časy snad definitivně minuly. Možnost začít pořádně pracovat na hrách podle comicsů ze stáje DC (Batman, Superman, Nightwing...) totiž podle Martina Carriera z Warner Brothers Montreal otevřela dvojice her Batman: Arkham Asylum a Arkham City.


„Uvědomujeme si, jak skvělou práci v Rocksteady odvedli na Arkham Asylum. Změnili vnímání lidí a proto se teď už nespokojíme s malými superhrdinskými hrami. Teď by měly být lepší, než všechny ostatní“. Pravdou je, že oba Batmani byli vysněným naplněním modliteb fanoušků a dokázali, že jde na poli adaptace konkurovat i klasickým AAA hrám. Ve výsledku Warner Bros Montreal začíná pracovat na užším partnerství s DC a má velké plány.

Warner Bros Montreal jsou čerstvým studiem, které bylo založeno loni, nicméně Carrier má velké plány. Ještě loni mělo studio čtyři členy. Nyní je na sto padesáti a v roce 2015 by mělo mít tři stovky zaměstnanců. To jsou smělé vyhlídky, nicméně, jak se zdá, studio bude mít podporu. Nyní už pracuje na projektech několika her podle comicsů DC, takže se asi dá čekat, že přijde na řadu Superman, onen filmem zvýrazněný Green Lantern... nicméně jde jen o spekulace, možná vytáhnou z rukávu jiného hrdinu. Prostoru je zde dost.

Potěšující je jedna věc. Studio prý nebude muset hry svazovat s filmovou licencí, ale bude moci tvořit svobodně, bez těchto marketingových pout. Uvidíme, jak se studiu povede a zároveň můžeme doufat, že si někdo vezme do rukou i svět Marvelu, který dosud nemá příliš důstojné zástupce a poslední přírůstek, X-Men: Destiny, dopadl opravdu mizeně.

Nejnovější články