Resident Evil 6 přinese několik novinek
zdroj: tisková zpráva

Resident Evil 6 přinese několik novinek

15. 2. 2012 11:42 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Další díl oblíbené hororové (a teď už i akční) série Resident Evil se bude, jak už jsme před nějakým časem zjistili, odehrávat mimo jiné i v Číně.

Capcom se teď rozpovídal o tom, co všechno nového můžeme v šestém dílu čekat. Pro mnohé hráče bude skvělou zprávou to, že půjde zároveň jít a střílet. Osobně z toho nadšený nejsem, nutnost zastavit se a zamířit mi více sedla k atmosféře, než zběsilý run´n gun styl, ale lid si tak žádal.


Co se týče příběhu, Chris Redfield si prý prošel před událostmi v šestce nějakým osobním traumatem, což by se na něm mělo promítnout. Nicméně stále pracuje s BSAA a vydává se do fiktivního čínského města jménem Lanšiang řešit místní problémy s oživlými mrtvolami.

Kromě Leona Kennedyho tu bude i třetí, dosud nepopsaný, hrdina. Nevíme o něm moc, jen jsme se dozvěděli, že je momentálně uprostřed krize ve východní Evropě a spíš než na světové dobro myslí na to, jak na tom všem vydělat. Což zní jako příjemná změna oproti všem těm mesiášům. Další postavou bude Helena Harper, která dělá americkému prezidentovi ochranku v rámci svého nasazení u Tajné služby – a podle traileru se jí v téhle práci moc nevede. Mimochodem, vrátí se Leonova známá, agentka Ingrid Hunningan.

Ale zpět k zombiím. Ty se prý pořádně změní, zřejmě s nějakým umělým vývojem viru. Kupříkladu se naučí běhat, skákat a zvládnou i nějakou tu práci se zbraněmi (ale to už jsme viděli v pětce, ne?). Čeká nás i nový typ protivníka, J´avo. Takový J´avo rozumí lidské řeči (což nás asi uprostřed boje nedojme), umí se regenerovat (to už by nás dojmout mohlo) a hlavně, když dostane pořádně nařezáno, vykašle se na regeneraci a raději zmutuje do nějaké jiné formy, takže se budete muset adaptovat na nový typ protivníka. A to dojme i ty největší cyniky s malou kapacitou zásobníku.

Akční pojetí pak, kromě zmíněné střelby za pohybu, podpoří i další novinky jako je sklouznutí se, parakotoul a možnost zakleknout do krytu. Holt jeden systém diktuje moderní trendy. Nově tak čekejte i vylepšené ovládání a změny v boji nablízko. Hra vyjde 20. listopadu na PS3 a X360 a o něco později na PC.

Nejnovější články