Quantic Dream požádali o zastavení vývoje kuriózního PC portu Beyond: Two Souls
zdroj: tisková zpráva

Quantic Dream požádali o zastavení vývoje kuriózního PC portu Beyond: Two Souls

2. 1. 2015 14:45 | Téma | autor: Adam Homola |

Jakékoliv modování, portování či jiná manipulace s kódem komerčně šířených her s sebou pro tvůrce nese různá rizika. Samozřejmě až na výjimky, kdy tvůrci modování a podobné věci explicitně umožňují nebo přímo podporují. Většinou ale za podmínky, že tvůrci modů a portů nebudou na své činnosti vydělávat. Ani dobře známé překážky však nezastavily jednoho fanouška, který se pustil do portování PS3 exkluzivní hry Beyond: Two Souls na PC. Projektu si ale logicky všimli šéfové Quantic Dream a požádali o zastavení dalšího vývoje.

Ani sebelepší úmysly samozřejmě nikoho neopravňují rozebrat PS3 exkluzivitu a portovat ji na jinou platformu, bez souhlasu vývojáře a vydavatele. Byť sám autor je přesvědčený, že by mohl být v právu. Nechce si prý ale Quantic Dream znepřátelit.

"Všichni jsme věděli, že se to jednoho dne stane. Nedávno mě kontaktoval co-CEO Quantic Dream a řekl mi, že o mém projektu a byl by rád, kdybych na něm přestal pracovat. Prý je to ale ve firmě pobavilo," napsal na Xentax fóra uživatel HugoPeters, který má fanouškovský port na PC na svědomí.

Údajně ho ale také kontaktoval hlavní technolog firmy a "o něčem se teď baví" - port můžeme vyloučit, ale třeba na sebe tímhle kouskem HugoPeters upozornil, takže by ho mohli Quantic Dream zaměstnat. I to se stává.

Naštěstí v tomto případě nemuseli zasahovat právníci Quantic Dream a Sony, protože došlo k rozumné domluvě, což nebývá pravidle. A pokud jde o Beyond: Two Souls, v následujících měsících lze dle různých náznaků očekávat spíše remaster pro PS4 než PC verzi.

Nejnovější články