Postapokalyptický Eidolon bude o prozkoumávání minulosti
zdroj: tisková zpráva

Postapokalyptický Eidolon bude o prozkoumávání minulosti

16. 12. 2013 15:46 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Další nezávislá hra, která sází na stylizaci a atmosféru spíše než na propracovanou grafiku. Eidolon vypadá, i přes nevábný vzhled, jako velmi lákavé dobrodružství. Zápletka je jednoduchá. Proberete se v chatě někde v západním Washingtonu vybaveni jen rybářským prutem a lukem.

Kolem vás je krajina plná zvířat a zbytků lidské civilizace. Na vás bude poradit si v tomto světě, tedy lovit si pro obživu a přitom zjišťovat z nalezených dokumentů a novin, co se vlastně stalo a co tu děláte vy. Právě probírání se články a pravděpodobnou dokumentací zkázy lidské civilizace vypadá velmi atraktivně, zvláště pokud se bude střídat s lovecko-sběračskou činností.

Za Eidolon stojí nezávislé studio Ice Water Games. Hru chtějí vydat pro PC a Mac v polovině příštího roku. Hra samozřejmě sází na překvapení z hlediska příběhu a hlavně atmosféry po konci světa. Tady v cestě nestojí ani jednodušší grafika, protože imaginace pracuje na plné obrátky a z naznačeného si člověk dokreslí celkový obraz. Pokud všechny prvky do sebe zapadnou a hlavně se Eidolon vyhne nějakým technickým bugům, mohl by to být příjemný a osvěžující titul.

...

Nejnovější články