PC hraní se daří jako nikdy předtím
zdroj: tisková zpráva

PC hraní se daří jako nikdy předtím

29. 6. 2008 16:16 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Exponenciální nárůst online hraní a skutečnost, že PC s Windows jsou největší herní platformou, skýtá záruku světlejším zítřkům.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Pakliže jste nabyli dojmu, že PC segment zažívá ústup z dřívější slávy, John Schappert, vicepresident pro Live záležitosti Microsoftu, vás přesvědčí o opaku. Mluví o velkém nárůstu hraní právě v rámci PC herní scény a to překvapivě díky platformě Games for Windows. Operuje přitom s dle jeho názoru špičkovými tituly a prodejními hity jako World in Conflict, Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar či Sins of a Solar Empire. Potažmo s Crysis a Age of Conan, kde jsme se dočkali milionu prodaných, resp. do obchodů vyexpedovaných kopií. Nebo Hellgate: London, kde je více než milion aktivních předplatitelů. Schappert připomíná mimořádnou podporu, jakou Microsoft poskytuje vývojářům operujícím mj. pod Windows - XNA Game Studio, snadno přístupné vývojářské nástroje!

Microsoft nicméně touhle svou snahou chce k PC přilákat co největší množství lidí, studentů, nezávislých vývojářů a dalších, kteří by dále pomohli rozšířit a vylepšit možnosti Games for Windows. Což je rozhodně sympatická aktivita. Nelze v tomhle počítání ovšem zapomenout ani na nově příchozí tituly, je tu totiž 16 her, které se aktuálně připojily k portfoliu značky, přičemž mezi těmito jsou např. Call of Duty: World at War, Ghostbusters: The Videogame, Crysis: Warhead nebo Zoo Tycoon 2: Ultimate Collection.

Slibná žánrová rozrůzněnost a jistá unifikace PC hraní na způsob toho konzolového by mohla přinést kýžený úspěch, otázkou zůstává, jestli již není pozdě a jestli se PC nestane spíše herním systémem s trochu jiným zaměřením a specializací - freeware scéna, online hry, digitální distribuce apod. Schappert přesto vidí budoucnost klasického hraní na PC v jasných barvách, vidí zde stoupající tržby a zvyšující se počet hráčů… co myslíte, není v jeho případě tak trochu přání otcem myšlenky?

zdroj: GameDaily

mart

Nejnovější články