Nová videa z Dark Souls II klamou tělem a vysvětlují základní pravidla hry
zdroj: tisková zpráva

Nová videa z Dark Souls II klamou tělem a vysvětlují základní pravidla hry

11. 3. 2014 11:11 | Téma | autor: Aleš Smutný |

S pádem embarga se po světě vyhrnuly recenze Dark Souls II. U nás se ale dnes recenze nedočkáte. Důvod je jednoduchý. Multiplayer je v rámci Souls série stále silnějším a takřka neodmyslitelným elementem. Hráči si nechávají vzkazy, vtrhávají do svých světů, brání jiné hráče před útočníky. Multiplayer představuje významnou stránku hry, která sérii definuje od jejího počátku.

Dark Souls II navíc přináší výrazné změny ve struktuře Covenantů, do nichž se hráči mohou sdružovat, a které mnohem více určují jejich roli v rámci unikátního multiplayeru. A tím se dostávám k jádru problému. Evropské servery byly spuštěny v sobotu, ale během dne neustále padaly. Včera zase nebyla multiplayerová hra dostupná kvůli odstávce odpoledne a večer.

Po zkušenostech s Demon's Souls i Dark Souls si nedovolím hodnotit změny v multiplayeru po pár hodinách hraní, tím spíše, že komunita byla a je zoufale malá (byly jen novinářské verze), aby se naplno projevila funkce Covenantů. Proto jsme se po dohodě s Petrem rozhodli recenzi posunout na konec týdne, abych bylo dost prostoru multiplayer pořádně vyzkoušet a zhodnotit. O kampaňové části pro jednoho hráče ale můžu už v této chvíli s klidným svědomím prohlásit, že je výborná.

...

Než se ale vydáte číst recenze na jiných webech, nenechte si ujít nový trailer, který se zčásti skládá z intra a navozuje optimisticky hrdinskou atmosféru, čímž samozřejmě hrozně lže, protože v Dark Souls II se jenom umírá. K dispozici je také čtyřicetiminutový průvodce základními zákonitostmi hraní Dark Souls II přímo od vývojářů. Pokud jste předchozí díly nehráli, možná vám pár rad do začátku přijde vhod. Na druhou stranu, jít do světa jako tabula rasa má své kouzlo, stejně jako objevování pozměněných mechanik. Volba je na vás.

Nejnovější články