Nintendo konference přinesla 3DS hry a HW přídavek
zdroj: tisková zpráva

Nintendo konference přinesla 3DS hry a HW přídavek

14. 9. 2011 12:30 | Téma | autor: Petr Poláček |

Zatímco Sony na své tiskové konferenci během Tokyo Games Show 2011 nabídla hladovému oku i sluchu fanoušků podstatné detaily o handheldu PS Vita a chystaných hrách, Nintendo na své tiskovce o den dříve opět dřenilo 25. výročí série Zelda, představilo pár her od třetích stran, jejichž obliba nesahá za hranice Japonska, ukázalo (alespoň to!) několik vlastních připravovaných her (videa v článku), ale zároveň oznámilo posun jejich vydání (ve většině případů) na příští rok.

Nepadla ani zmínka o možném termínu launche konzole Wii U a o přídavné periferii s druhým analogovým kloboučkem pro 3DS se Nintendo zmínilo tak, jako by se za ni stydělo. Nintendu ty tiskovky letos prostě nejdou...ještě, že hry samotné si zkrátka drží své kouzlo, jak ukazují dvě velká videa z Legend of Zelda: Skyward Sword, teaser z čerstvě oznámeného Monster Hunter 4, video z Metal Gear Solid 3D a 3DS dílů ve známých sériích Paper Mario, Super Mario, Mario Kart a dalších. Všechna videa najdete v článku.

Nintendo chce skrze The Legend of Zelda: Skyward Sword ukázat, že Wii má v sobě ještě dost životní energie. Hra prý byla ve vývoji celých pět let a dohrání bude trvat mezi 50-100 hodinami. Za své peníze tedy oddaní fandové Zeldy dostanou pořádně macatou porci hry, ale jinak tento údaj o ničem nevypovídá. Uvidíme, až hra 18. listopadu vyjde. Zatím najdete pod textem video, které ukazuje záběry z hraní (po 6 minutě) přímo z tiskovky, druhé video, které můžete zhlédnout tady, prezentuje systém upgradu zbraní.

zdroj: Archiv

Záznam hraní Legend of Zelda: Skyward Sword z TGS 11 tiskovky Nintenda

Aby Nintendo podpořilo prodeje 3DS v Japonsku u ženského publika, uvede na trh růžové (odstín misty pink) 3DS, zatím však opravdu jenom v Japonsku. V Evropě se na podzimní trh dostane 30. září alespoň rudé 3DS a během podzimu se handheld dočkám softwarových upgradů, které přinesou předělaný eShop, vylepšený záznam 3D videa a nově zpracované virtuální náměstí Mii Plaza.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Metalicky červená verze 3DS se v Evropě (včetně ČR) začne prodávat 30. září

Z first-party her uvede Nintendo letos na trh pouze Mario Kart 7 (12. prosinec) a Super Mario 3D Land (18. listopad). Vydání Kid Icarus Uprising bylo bez udání důvodů posunuto na příští rok, kdy se na trh dostanou i 3DS tituly Luigi’s Mansion 2, Paper Mario a zřejmě i Monster Hunter 4. Posledně jmenovaná hra byla na tiskovce Nintenda představena jako 3DS exkluzivní a graficky vypadala velmi pokročile – Nintendo doufá, že MH 4 pomůže 3DS k lepším prodejům, stejně jako Monster Hunter 2 dopomohl kdysi ke zvýšenému zájmu o handheld PSP, ovšem pouze v Japonsku. V Evropě a ve světě tato série moc pozornosti ze strany hráčů nepoutá. Zdejší hráče bude spíše zajímat, že se pro 3DS připravuje třeba Ace Combat 3D: Cross Rumble, Tekken 3D, dívčí RPG od Level-5, potažmo už mnohokrát ukazovaný Metal Gear Solid 3D: Snake Eater.

zdroj: Archiv

Teaser video z Monster Hunter 4

Nintendo už oficiální přídavek pro 3DS s druhým analogem potvrdilo minulý týden, na tiskovce během TGS byl oficiálně prezentován, ale velmi upozaděně. Nintendo nechce tuto periferii logicky hráčům moc cpát pod nos, protože de facto upozorňuje na designové nedostatky samotného handheldu, které vývojářům dělají potíže – všechny ostatní současné handheldy a konzole mají nebo budou mít dva analogy, jen 3DS má pouze jeden.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva 3DS Slide Pad se na JPN trh dostane letos v prosinci

3DS Slide pad se na trhu v Japonsku objeví v prosinci, bude stát v přepočtu 19 dolarů a zatím není jasné, jestli se vůbec dostane do Evropy a Ameriky, potažmo kdy se tak stane. Každopádně, slide pad disponuje navíc jedním analogovým knoflíkem, dvěma tlačítky v zadní části (L1, L2) a funguje i jako kolébka pro 3DS. Problém je ale v tom, že bude fungovat na jednu standardní tužkovou baterku, což je prostě vysoce nepraktické.

TGS video z metal Gear Solid 3D

O tom, jak moc vadí vývojářům absence druhého analogu v základní verzi 3DS svědčí i seznam her, které budou přídavek podporovat: Metal Gear Solid 3D, Resident Evil: Revelations, Ace Combat 3D, Dynasty Warriors VS a Kingdom Hearts hra od Square Enix. S podporou přijdou určitě i další firmy a Nintendu časem nezbude nic jiného, než se tlaku podrobit a naplnit nedávné spekulace o tom, že se chystá nová verze 3DS, která bude méně tlačit na 3D efekt a více se zaměří na výdrž baterií a ovládací prvky.

Ukázky z her, které byly k vidění na TGS tiskovce Nintenda:

zdroj: Archiv

Super Mario 3D Land

zdroj: Archiv

Mario Kart 7

zdroj: Archiv

Paper Mario 3DS

zdroj: Archiv

Mario Tennis 3DS

zdroj: Archiv

Kid Icarus: Uprising

Nejnovější články