Need for Speed si bez připojení k internetu nezahrajete
zdroj: tisková zpráva

Need for Speed si bez připojení k internetu nezahrajete

29. 5. 2015 14:03 | Téma | autor: Adam Homola |

Delší ukázky z Need for Speed se dočkáme až během E3, do té doby nelze čekat zásadní množství nových informací. Na Twitteru série NfS se přesto objevilo potvrzení poměrně zásadní skutečnosti: nový díl letité série si bez internetu nezahrajete. Need for Speed bude internetové připojení vyžadovat, ale na druhé straně to chtějí vývojáři vyvážit zajímavými funkcemi.

Díky permanentnímu online připojení by měla být hra variabilnější a interakce s kamarády by měla být uspokojivější. To tvrdí EA na Twitteru. Nutnost neustálého připojení vzbudila u spousty hráčů obavy, proto zasypali oficiální Twitter NFS spoustou otázek. Na některé z nich se jim dostalo odpovědi, takže například víme, že hra bude obsahovat silnou singleplayerovou kampaň.

zdroj: Archiv

Tvůrci také potvrdili, že NfS bude podporovat dedikované servery a nabídne vylepšený systém AllDrive. Detaily si zatím Ghost Games nechávají pro sebe, nebo lépe řečeno pro odhalení hry na E3. První upoutávka toho moc neukázala, ale čile se spekuluje o duchovním nástupci Underground her. Nepůjde však o třetí Underground, tvůrci opět na twitteru tvrdí, že půjde o restart série.

Nabízí se otázka proč vlastně Need for Speed restartovat, když jsou jednotlivé hry série dost odlišné, a nový směr zkoušeli tvůrci v podstatě v každém díle. Jednou jsme závodili na venkovských tratích, pak přibyla policie, jindy se jezdilo ve městě, pak jsme tunili, usedli za volat Porsche, pak se série naklonila blíže k simulaci, následně se policie vrátila, došlo i na otevřený svět, atd. Tak jako tak si série loni vzala dovolenou, tudíž by letos měla nabídnout něco pořádného.

Podle informace z produktové stránky na Xbox Store se v souvislosti s NfS mluví o nočních závodech, pěti unikátních způsobech hraní (Speed, Style, Build, Crew, Outlaw) a několika překrývajících se příběhových liniích. A vrátit by se měly i bohaté možnosti úprav vzhledu a výkonu vozů.

Podle již stažené informace z Xbox Store by hra měla vyjít 3. listopadu letošního roku, ale mohlo jít jen o omyl a špatné zalistování neúplných informací. Berte je tedy s rezervou. EA nový díl Need for Speed každopádně představí už 15. června a my budeme u toho.

Nejnovější články