Na posledním patchi DayZ spolupracovala i komunita
zdroj: tisková zpráva

Na posledním patchi DayZ spolupracovala i komunita

1. 11. 2012 13:37 | Téma | autor: Aleš Smutný |

K populárnímu zombie survival (a možná trochu sociálnímu) modu DayZ vyšel nový patch s číslem 1.7.3 a kromě toho, že přináší spoustu úprav, jejichž seznam najdete zde, je jeho hlavním významem následné konstatování Deana Halla - „Toto je první update, který je výsledkem spolupráce vývojářského týmu a komunity.

Je to vyústění velkého objemu práce ze strany komunity i vývojářů.“


Podle Halla byl napůl dokončený update svěřen do péče komunity, která dodala spoustu vlastních úprav a drobných vylepšení. „Já i Matt jsme strávili s tímto updatem spoustu času a byla to opravdu zábava“, dodává Hall a přidává ještě jednu výzvu: „Spousta lidí pomáhala s testováním a tak. Prosím, v rámci komunitního vývoje se do projektu přidejte! Je toho mnoho, co je třeba ještě udělat, nové prvky a obsah. Komunitní vývojáři budou mít k dispozici oficiální podporu v rámci daných možností, jak to jen půjde“.

Každopádně se tím podtrhuje fakt, že DayZ je projekt, kterému dala potřebnou dynamiku právě komunita a katapultovala ji do popředí zájmu. Navíc je zajímavé sledovat, jak se nadšenecká, občas až hardcore komunita podílí na vývoji modu, což je jistě užitečné jak pro samotné tvůrce, tak i pro fanoušky. Seznam vývojářů ze strany komunity najdete zde.

Nejnovější články