Minecraft hraje v jednu chvíli milion hráčů a patří mezi nejhranější PC hry
zdroj: tisková zpráva

Minecraft hraje v jednu chvíli milion hráčů a patří mezi nejhranější PC hry

12. 1. 2015 13:30 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Fenomén Minecraft je tu s námi už nějaký pátek a jeho obliba neklesá. Právě naopak, protože Nathan Adams, jeden z hlavních vývojářů, na Twitteru zveřejnil, že ve hře se v danou chvíli nacházelo 998 tisíc hráčů s tím, že ani zdaleka nejde o špičku - kdyby počkal pět minut, měl by i ten milion, ale nikdo by tomu nevěřil.

Na to konto okamžitě uslyšíte prohlášení, že jde o nejhranější hru na PC vůbec, což je ošemetné tvrzení hlavně kvůli tomu, že není podložené konkrétními daty. Pokud jsou Adamsova čísla pravdivá, pak Minecraft skutečně překonává Dota 2, která, se pohybuje ve špičce těsně pod hranicí milionu.

Jelikož ve špičce má Minecraft hrát ještě víc lidí zároveň, dá se čekat, že milion překonala hra s přehledem. Navíc můžeme spekulovat, kolik by přidaly k tomuto číslu handheldové a mobilní verze, protože výše zmíněné čísla se týkají jen PC/ Mac/ Linux verze.

Do statistik o nejhranější titul ovšem musí zákonitě promluvit i MOBA gigant League of Legends, který je zřejmě jedničkou, protože podle Riot se počet současně připojených hráčů zastavil až na hranici šílených 7,5 milionů. V roce 2013 ovšem prvenství League of Legends zpochybnila analytická firma DFC Intelligence, která prohlásila, že Dota 2 je jedničkou, na což ovšem Riot Games zareagovali, že jejich čísla říkají něco jiného. Navíc se ukázalo, že DFC ani nepočítali Asii, kde má LoL silnou hráčskou komunitu a jejich metodika sběru dat je tedy spíše diskutabilní.

Popravdě řečeno je však asi jedno, kdo má úplné prvenství v počtu hráčů v jeden okamžik. Každý z tvůrců zmíněných titulů musí být rád, že patří k naprosté špičce v oblibě, což znamená i velké zisky, které to, zda je někdo „úplně nejlepší“, neovlivní.

Zajímavější je třeba další informace, kterou Adams ohledně Minecraftu pustil na Twitter. Ačkoliv mnoho lidí tvrdí, že Minecraft je v prvé řadě multiplayerová záležitost, počet hráčů, kteří hrají sami v režimu pro jednoho, je vždy kolem padesáti procent. Prostě někdo rád staví vzdušné zámky, hrady, lodě a počítače sám, bez rušení jinými.

Nejnovější články