LEVEL 129 poodkryje Zaklínače a Vietcong 2
zdroj: tisková zpráva

LEVEL 129 poodkryje Zaklínače a Vietcong 2

1. 8. 2005 20:20 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Prázdniny se přehouply do druhé poloviny a pokud jste se už dostatečně nabažili sluníčka, koupání a dalších letních činností, nezapomeňte se tento pátek 5.

news zdroj: tisková zpráva srpna stavit ve svém oblíbeném novinovém stánku, na jehož pultě se bude usmívat ozbrojený zaklínač Geralt. To je jasné znamení, že vyšlo 129. číslo LEVELu. Jeho autoři neváhali vyrazit nejen do Varšavy, aby si popovídali s vývojáři CD Projektu kutícími RPG Witcher (mimochodem, Katčiny dojmy z hraní publikujeme v řádu několika málo hodin), ale také se vypravili o trochu blíž, konkrétně do brněnského Pterodonu, aby mohli přinést exkluzivní první dojmy z privátní prezentace Vietcongu 2 - viz následující ukázka z článku Lukáše Codra:

    Naším průvodcem byl šéf projektu Jarek Kolář, se kterým jsme natočili i krátkou videoreportáž na DVD. Takže o čem vlastně bude Vietcong 2? "Největší novinkou je změna herního prostředí, protože se nebude bojovat v džungli, ale ve městě," zahájil Jarek povídání o první singleplayerové kampani, zatímco se na jeho počítači nahrával jeden z levelů. Hráč se dostane do role kapitána Daniela Boona, amerického poradce přiděleného k jihovietnamské bojové jednotce. Právě probíhá novoroční oslava a ve starobylém městě Hue nic nenasvědčuje tomu, že se za několik okamžiků strhne peklo. Masivní útok severovietnamských sil, který do historie vstoupil jako Tetská ofenzíva, zastihne jihovietnamské a americké síly nepřipravené, a tak musí po počátečním zmatku opět dobýt celé město zpět. "Tyhle místnosti potkáte i na začátku hry," popisuje Jarek průchod totálně zničeným interiérem kdysi honosného sídla, "jenže to v nich budete na luxusní recepci slavit příchod nového roku."

    Jenže osvobozování Hue (hezky od předměstí přes centrum města až po citadelu) není jedinou singleplayerovou kampaní, kterou si ve Vietcongu 2 budete moci zahrát. Vývojáři totiž připravili "vietnamskou" kampaň, kdy v roli seržanta Minha útočíte s kolegy z Vietcongu proti vojenským cílům jihovietnamské armády. Část kampaně se navíc bude odehrávat v džungli, takže se nemusíte bát, že byste přišli o atmosféru "klasického" Vietnamu. Už samotné odemknutí vietnamské kampaně proběhne ve stylovém duchu, kdy americký novinář najde deník mrtvého sapéra Minha a nechá si ho přečíst od jednoho z mnichů... [více v LEVELu 129]
Z recenzí tu mají premiéru anglické verze Codename: Panzers Phase 2 / Gothic II datadisku (Noc havrana) a Dungeon Siege II z pera Drizzta, "zapůjčeného" autora z Tiscali Games. Jinak si i v tomto časopisu přečtete zhodnocení Earth 2160, Worms 4: Mayhem či Luly 3D. Velký tématický článek je na herní plátek dost off-topic, neboť pojednává o britské komediální skupině Monty Python, ale když je tento druh humoru blízký redakci LEVELu a spřátelenému okolí, snaží se ho Pavel Dobrovský dostat do hlavy také všem čtenářům. O to více je určitě potěší přiložená plná hra, kterou je tentokrát Call to Power II (2000, 75%) - klon klasické Civilizace, který ale není od Sida Meiera, nýbrž od společnosti Activision. Na DVD naleznete anglickou verzi této historické strategie, kterou si však budete moci počeštit patchem, který by se na webu LEVELu měl objevit volně ke stažení koncem týdne.
zdroj: LEVEL

jd

Nejnovější články